detector.media
11.10.2016 16:04
У Полтаві адвокатка не отримала дисциплінарного покарання за погрози журналістці
У Полтаві адвокатка не отримала дисциплінарного покарання за погрози журналістці
Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Полтавської області відмовила у задоволенні скарги журналістки «ГромадськеТБ. Полтава» Ольги Дудки та журналіста видання «Полтавщина» Миколи Лисогора на дії місцевої адвокатки Марини Розанової.

Про це Ольга Дудка повідомила у своєму Facebook.

«Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Полтавської області не задовольнила нашу з колегою з "Полтавщини" скаргу на адвоката Марину Розанову. У своїх поясненнях Марина Розанова вказує на те, що нібито я підходила до неї і наказувала вийти зі справи підозрюваного у вбивстві Петрова, що ми не представлялися журналістами, що перешкоджали її адвокатській діяльності і що наданий нами аудіозапис про її висловлювання на нашу адресу – "ни о чем"...

Не здивуюся, якщо у кримінальному провадженні щодо погроз їй мене ще й винною зроблять! Хоча я ніколи не бажала їй зла і навіть зараз не бажаю... Ось вона – сила дружини прокурора», - написала журналістка.

Як повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ), Ольга Дудка збирається оскаржувати рішення про відмову в порушенні дисциплінарної справи.

Нагадаємо, 30 серпня в Октябрському райсуді Полтави адвокат підозрюваного, справу якого розглядали, Марина Розанова погрожувала журналістці «ГромадськеТБ. Полтава» Ользі Дудці поголити її. На тому ж судовому засіданні батько підозрюваного погрожував іншому журналісту – Миколі Лисогору з онлайн-видання «Полтавщина», обіцяв засунути йому фотоапарат в «ж…».

31 серпня Ольга Дудка звернулася до правоохоронців із заявою про погрози від Марини Розанової.

Адвокат Марина Розанова теж заявила в поліцію про погрози. У рамках цього кримінального провадження журналістка 9 вересня давала слідчому пояснення.

13 вересня журналістка «ГромадськеТБ.Полтава» Ольга Дудка заявила, що поліція не внесла її вже другу заяву щодо інциденту до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР), тому вона оскаржуватиме бездіяльність слідчого.

Водночас Ольга Дудка продовжує отримувати погрози. 16 вересня вона заявила, що боїться за свою безпеку: «Коли ми з колегою Миколою Лисогором виходили із судового засідання, мама обвинуваченого сфотографувала і сказала “не дивуйтеся потім, якщо у вас почнуться проблеми”. Повторні погрози, повторене фотографування».

На фото - адвокатка Марина Розанова

Фото: з сайту ІМІ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY