detector.media
10.10.2016 17:58
Скрипін та Грішин хочуть відновити своє членство у ГО «Громадське телебачення»
Скрипін та Грішин хочуть відновити своє членство у ГО «Громадське телебачення»
Колишній керівник «Громадського телебачення» Роман Скрипін та оператор каналу Сергій Грішин просять Печерський районний суд Києва визнати недійсним рішення щодо виключення їх з членів ГО «Громадське телебачення».

Про це зазначається на сайті суду.

Перше засідання у справі відбудеться 11 жовтня о 10.00. Наразі Роман Скрипін відмовляється надати коментар «Детектору медіа» з приводу свого позову.

Як відомо, 15 лютого ГО «Громадське телебачення» на загальних зборах виключила зі своїх членів Романа Скрипіна та Сергія Грішина за поданням Програмної ради через недотримання положень Статуту організації, вчинення дій, які суперечать статутній меті організації та/або завдають шкоду її репутації, та невідповідність вимогам щодо членства в організації.

«Вимоги до членства в організації доволі серйозні, людина має  “своєю діяльністю зміцнювати авторитет Організації, надавати всебічну допомогу, утримуватися від дій, які завдають шкоди і  запобігати таких дій іншим особам»,- сказала голова ГО «Громадське телебачення» Наталка Гуменюк.

Нагадаємо, конфлікт між співзасновниками проекту потрапив у публічну площину 19 січня, коли наглядова рада ГО «Громадське телебачення» заявила про привласнення Романом Скрипіним доменного імені hromadske.tv, а також коштів від пожертв, що надходили на рахунок PayPal, та коштів від монетизації контенту «Громадського» на YouTube. «Громадське» вимагало від пана Скрипіна передати права на домен та повернути кошти.

«Громадське» також повідомило, що звинувачує Романа Скрипіна у виведенні 212 788 євро з рахунку PayPal та 38 324 доларів з YouTube каналу організації. За фактом виведення грошей поліція відкрила кримінальну справу.

19 січня Роман Скрипін пообіцяв повернути всі гроші, зазначивши, що частину з них було використано на потреби проекту, а доменне ім’я – продати.

1 лютого голова ГО «Громадське ТБ» Наталя Гуменюк в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомила, що позитивного результату в цій справі поки що немає, з боку Романа Скрипіна є лише наміри про дію.

«Скрипін відмовляється зробити найпростіші речі, бодай перший крок: надати виписки з рахунків.  Попри всі заяви, у Романа є достатньо документів і данних, щоб це зробити, однак у відповідь ми бачимо лише спроби у будь-який спосіб дискредувати організацію. Це те, що я скажу по факту. По духу, цінності Громадського – це довіра, служіння, відповідальність та професійність. Окрім порушення Статуту, ухвалюючи рішення, члени організації, в тому числі, решта співзасновників, певно, зважали і на це”»,- сказала голова ГО «Громадське телебачення» Наталка Гуменюк.

У липні світова організація інтелектуальної власності (WIPO) не підтримала скаргу ГО «Громадське телебачення» щодо домену hromadske.tv проти колишнього очільника ГО Романа Скрипіна.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY