detector.media
10.10.2016 15:23
Кримськотатарський телеканал ATR планує переїхати до Литви
Кримськотатарський телеканал ATR планує переїхати до Литви
Кримськотатарський телеканал ATR заявляє про відсутність фінансування з держбюджету України. Телеканал має намір переїхати у Литву.

Про це повідомляє «Українська правда».

«У нас з Литвою багато історичних зв'язків, від них завжди багато підтримки. Наприклад, навесні виконавчий комітет Конгресу кримських татар проходив у будівлі Сейму Литви. Позиція щодо Криму у всіх політичних лідерів Литви однозначна», – пояснив головний редактор новин телеканалу ATR Осман Пашаєв.

Він нагадав, що своєю постановою уряд України обіцяв телеканалу 40 млн. грн. щорічної допомоги від держави. Однак Мінфін, як зазначив Осман Пашаєв, гроші так і не виділив.

«Останній аргумент економічний – якщо Єврокомісія буде виконувати рекомендацію про фінансову підтримку Європарламенту (пункт 9 резолюції Європарламенту по Криму 4. 02.2016), то нам фізично вигідно розміщувати телеканал на території ЄС з найменшими витратами на його утримання», – сказав пан Пашаєв.

За його словами, власних фінансів у каналу ледве вистачить до кінця поточного року.

Медіагрупа ATR належить кримськотатарському бізнесменові і активісту Ленуру Іслямову. В медіагрупу також входить дитячий телеканал Lâle, радіо Meydan, яке мовить на Крим, онлайн-газета 15minut.org і видавництво Qartbaba production.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2016 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає надання фінансової підтримки кримськотатарському каналу ATR.

10 березня тодішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк  доручив Міністерству фінансів, Міністерству інформаційної політики та Міністерству соціальної політики виділити 5 млн гривень на оплату боргу кримськотатарського телеканалу ATR перед шведською компанією SES Astra AB (оператор супутника Astra A4).

Як повідомив тоді ж міністр інформаційної політики Юрій Стець, сума заборгованості складає загалом 10 млн грн. За його словами, вдалося домовитися про реструктуризацію боргу, і ця сума буде зменшена як мінімум удвічі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY