detector.media
06.10.2016 19:40
Тимошенко закликала «припинити терор» проти «Інтера», якій перебуває в «об’єктивній опозиції до влади»
Тимошенко закликала «припинити терор» проти «Інтера», якій перебуває в «об’єктивній опозиції до влади»
Голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила в кулуарах Верховної Ради, що «необхідно припинити терор влади проти телеканалу "Інтер"».

Про це повідомляє телеканал «112 Україна».

«Сьогодні "Інтер" виявився в досить об'єктивної і навіть опозиційної позиції по відношенню до діючої влади. Тому була розпочата велика робота по знищенню телеканалу "Інтер" для того, щоб не мати альтернативної думки, так сталося. Коли 5 канал, який належить Порошенку, був в опозиції, і тоді його знищувала влада Януковича», – сказала Юлія Тимошенко.

Вона також заявила, що 5 канал «прославляє  чинного президента і зовсім не бачить жодної корупції та жодного нюансу в країні, став просто потужним рупором президента».

«Зате інший канал, який потрапив в опозицію, має можливість і бажання говорити правду, його знищують, так ми живемо. Я б хотіла, щоб як можна більше стало громадських каналів телебачення, радіомовлення, як можна більше ми мали незалежних ЗМІ. Те, що відбувається навколо телеканалу "Інтер", а я маю на увазі терор чинної влади проти цього каналу, це, безумовно, треба припинити», - наголосила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, сьогодні, 6 жовтня біля офісу каналу «Інтер» у Києві зібрались близько 20 активістів, які намагалися знести паркан навколо будівлі.

Водночас представник департаменту благоустрою Києва зобов’язав керівництво «Інтера» демонтувати паркан протягом трьох днів.

«Інтер» закликав міжнародні організації втрутитись в конфлікт навколо телеканалу та попросив у Президента України Петра Порошенка захисту. Про це йдеться у заяві телеканала, в якій зазначено, що «тиск радикалів на телеканал не припиняється».

Раніше активісти партії «Братство», колишні бійці батальйону «Свята Марія», які 5-6 вересня блокували роботу телецентра «Інтер Медіа Груп», разом з «крайовим казацтвом» заявили, що планують знести огорожу навколо телеканалу «Інтер» 6 жовтня.

16 вересня, під час 13-ї щорічної Ялтинської європейської стратегії, президент Петро Порошенко заявив, що не має наміру втручатися в ситуацію навколо телеканалу «Інтер»

4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

5 вересня акція протесту розпочалася під стінами головного офісу телеканалу «Інтер» на вулиці Дмитрівській в Києві. 6 вересня акція продовжилася. Мітингарі намагалися звести барикаду. «Інтер»обгородився колючим дротом.

6 вересня протестувальники, які з 5 вересня блокували роботу телецентра «Інтер Медіа Груп», заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу. Протягом п’яти найближчих днів телеканал має змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова. Мітингарі зібрали намети. У той же день телеканал «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками, які блокували роботу телецентру «Інтер медіа груп», і не вів з ними ніяких перемовин.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY