detector.media
06.10.2016 19:09
Київська влада зобов’язала «Інтер» за три дні прибрати паркан навколо будівлі
Київська влада зобов’язала «Інтер» за три дні прибрати паркан навколо будівлі
Сьогодні, 6 жовтня, близько 20 активістів прийшли до будівлі телеканалу «Інтер» у Києві, щоб демонтувати зведений довкола паркан. Правоохоронці, яких було у кілька разів більше, не дозволили активістам знести огорожу.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Представник департаменту благоустрою Києва зобов’язав керівництво «Інтера» демонтувати паркан протягом трьох днів.

Активісти, які принесли з собою інструменти для демонтажу, пообіцяли повернутися через три дні і знову спробувати зняти паркан.

Сутичок під час акції не було, активісти активно дискутували з правоохоронцями, намагаючись переконати їх у необхідності знести паркан.

Нині біля офісу «Інтера» стоять декілька кордонів правоохоронців. Неподалік припаркувалися п’ять автобусів з бійцями Національної гвардії.

Нагадаємо, 6 жовтня «Інтер» закликав міжнародні організації втрутитись в конфлікт навколо телеканалу та попросив у Президента України Петра Порошенка захисту. Про це йдеться у заяві телеканала, в якій зазначено, що «тиск радикалів на телеканал не припиняється».

Раніше активісти партії «Братство», колишні бійці батальйону «Свята Марія», які 5-6 вересня блокували роботу телецентра «Інтер Медіа Груп», разом з «крайовим казацтвом» заявили, що планують знести огорожу навколо телеканалу «Інтер» 6 жовтня.

16 вересня, під час 13-ї щорічної Ялтинської європейської стратегії, президент Петро Порошенко заявив, що не має наміру втручатися в ситуацію навколо телеканалу «Інтер»

4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

5 вересня акція протесту розпочалася під стінами головного офісу телеканалу «Інтер» на вулиці Дмитрівській в Києві. 6 вересня акція продовжилася. Мітингарінамагалися звести барикаду. «Інтер»обгородився колючим дротом.

6 вересня протестувальники, які з 5 вересня блокували роботу телецентра «Інтер Медіа Груп», заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу. Протягом п’яти найближчих днів телеканал має змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова. Мітингарі зібрали намети. У той же день телеканал «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками, які блокували роботу телецентру «Інтер медіа груп», і не вів з ними ніяких перемовин.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY