detector.media
14.09.2016 13:20
Телеканал «Інтер» змінює голову правління
Телеканал «Інтер» змінює голову правління
З 15 вересня головою правління телеканалу «Інтер» призначається Катерина Шкуратова, повідомляє прес-служба каналу.

Єгор Бенкендорф, який обіймав цю посаду з 2013 року, залишає «Інтер» за власним бажанням «у зв’язку з особистими обставинами».

Катерина Шкуратова 20 років працює на телебаченні. Дотепер була членом правління телеканалу «Інтер», виконавчою продюсеркою телеканалу та очолювала ТОВ «07 Продакшн» - найбільшу продакшн-компанію, що входить до складу «Інтер медіа груп».

Зв'язатися з Єгором Бенкендорфом «Детектору медіа» не вдається - його телефони вимкнено (за даними наших джерел, він закордоном). Керівниця «Інтер медіа груп» Ганна Безлюдна, посилаючись на зайнятість, попросила всі запитання до неї ставити через прес-службу. ДМ звернувся до прес-служби каналу.

Раніше стало відомо, що з «Інтер медіа груп» іде генеральний директор каналу «Мега» Олексій Мустафін. 6 вересня він оголосив про звільнення за власним бажанням.

Нагадаємо, що Єгор Бенкендорф став головою правління каналу «Інтер» у лютому 2013 року, після купівлі «Інтер медіа груп» Дмитром Фірташем та Сергієм Льовочкіним у Валерія Хорошковського. До того він з 1997 по 2010 роки працював на «Інтері». Розпочинав з посади адміністратора, закінчував на посаді виконавчого продюсера каналу та керівника продакшнів Inter Media Production, «07 продакшн» і «Пірат продакшн». З 2010 по 2013 рік був генеральним директором Національної телекомпанії України.

Тоді ж, у лютому 2013 року, членом наглядової ради «Інтера» та керівником «Інтер медіа груп» стала Ганна Безлюдна, яка у 2007-2009 роках була генеральним продюсером каналу.

Нагадаємо, 4 вересня на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом унаслідок підпалу загорілося саме приміщення компанії.

За фактом підпалу будівлі НІСу поліція розпочала кримінальне провадження за статтями 296 «Хуліганство», 194 «Умисне знищення майна» та, пізніше, 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» Кримінального кодексу України. НІС оцінює збитки від пожежі на суму $ 430 тис.

5 вересня акція протесту розпочалася під стінами головного офісу телеканалу «Інтер» на вулиці Дмитрівській в Києві. 6 вересня акція продовжилася. Мітингарі намагалися звести барикаду. «Інтер» обгородився колючим дротом.

6 вересня протестувальники, які з 5 вересня блокували роботу телецентру «Інтер Медіа Груп», заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу. Протягом п’яти найближчих днів телеканал має змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова. Мітингарі зібрали намети.

Того ж дня телеканал «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками, які блокували роботу телецентру «Інтер медіа груп», і не вів з ними ніяких перемовин.

10 вересня генеральний директор НІСу Олександр Пилипець заявив, що компанія не має наміру змінювати редакційну політику. Також вона не збирається звільняти заступника директора з розвитку НІС Ігоря Шувалова.

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко на засіданні парламентського комітету 7 вересня закликав закликав канал «схаменутися» і змінити редакційну політику, яка, на його думку, стала причиною підпалу офісу НІСу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY