detector.media
10.09.2016 17:13
У День українського кіно Порошенко підтримав Сенцова
У День українського кіно Порошенко підтримав Сенцова
У День українського кіно, який відзначається сьогодні, 10 вересня, Президент України Петро Порошенко привітав працівників кінематографії з професійним святом. Особливо глава держави відзначив кінорежисера Олега Сенцова, який незаконно утримується у російській в'язниці.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Президента.

Україна високо шанує майстрів, котрі попри загрози та випробування продовжують розповідати про Батьківщину світу, відстоюють національну ідею та переконання, наголосив Петро Порошенко у вітанні з нагоди свята.

«Ціную діяльність митців, які в нинішній час випробувань та загроз своїми творами відкривають світовому співтовариству Україну та її незборимий народ, який героїчно бореться із російським агресором, утверджує незалежність та суверенітет, будує правову державу», - зазначив він.

Президент пообіцяв не зупиняти зусилля у звільненні Олега Сенцова.

«Сердечні слова вдячності кінорежисеру Олегу Сенцову за відданість Батьківщині та мужність. Ми не зупинимось у боротьбі за звільнення Олега», - заявив глава держави.

Президент також висловив переконання, що самобутня творчість українських творців екранного мистецтва є непересічним внеском у світове кіномистецтво.

Головним завданням на сучасному етапі розвитку кінематографії Петро Порошенко назвав його підтримку державою та суспільством.

«Наше спільне завдання - сприяти сталому розвитку вітчизняної кіногалузі як важливого напряму на шляху євроінтеграції, підвищенню її конкурентоспроможності, розвитку продюсерської системи та кіноринку», - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні, 10 вересня, відзначається День українського кіно, встановлений згідно з указом Президента України від 12 січня 1996 року і щороку відзначається у другу суботу вересня.

25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заяляє, Росія і Україна продовжують переговори щодо обміну різних кандидатур. Він висловив сподівання, що «спільна робота» ведеться також із повернення в Україну засудженого у Росії Олега Сенцова. За його словами, остаточні рішення з російського боку буде приймати Володимир Путін. Дмитро Пєсков також визнав, що контакти із російською стороною підтримує Віктор Медвечук.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY