detector.media
07.09.2016 16:26
У справі «Інтера» відкрито провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності
У справі «Інтера» відкрито провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності
Національна поліція (Нацполіція) відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності у справі телеканала «Інтер»

Про це в ефірі телеканалу «112 Украина» заявив начальник слідчого управління Національної поліції Києва Олександр Пивоваров.

 «В єдиний реєстр досудових розслідувань внесено 171 стаття, "перешкоджання журналістській діяльності". Що стосується кваліфікації тих дій, які розслідуються в ході цього виробництва, внесені в реєстр досудових розслідувань всього три статті КК. Зараз не йдеться про підозру кому-небудь, не йде мова про обвинувальному вироку і остаточної кваліфікації винних»,  сказав він.

Як писав «Детектор медіа», події 4 вересня біля офісу НІС  слідчі кваліфікують  за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

Пізніше на сайті телеканалу «Інтера» з’явилось повідомлення про  те, що на компанію «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу, скоєно збройний напад та є постраждалі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за фактом підпалу будівлі компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», затримані шестеро осіб. Наразі ведеться слідство, відкрито кримінальне провадження. 

Він також повідомив, щос серед затриманих пікетувальників під стінами офісу телеаналу «Інтер» є колишні бійців 30 бригади ЗСУ.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що події в офісі компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє інформаційно-аналітичні програми для каналу «Інтер», вимагають негайного та об’єктивного розслідування.

Президент України Петро Порошенко доручив Генеральному прокурору Юрію Луценку взяти під особистий контроль розслідування подій, що сталися на телеканалі «Інтер» 4 вересня.

Версія про можливу участь у підпалі будівлі НІСу, який стався 4 вересня, керівництва телеканалу «Інтер» не виключається. Про це 5 вереснязаявиврадник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк в ефірі програми «Інформаційний день» на 5 каналі.

6 вересня протестувальники, які з 5 вересня блокували роботу телецентра «Інтер Медіа Груп», заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу. Протягом п’яти найближчих днів телеканал має змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова. Мітингарі зібрали намети. У той же день телеканал «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками, які блокували роботу телецентру «Інтер медіа груп», і не вів з ними ніяких перемовин.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY