detector.media
06.09.2016 19:32
Олексій Мустафін залишає «Мегу»
Олексій Мустафін залишає «Мегу»
Олексій Мустафін залишає посаду генерального директора телеканалу «Мега». Цю інформацію він особисто підтвердив «Детектору медіа»

Заяву про звільнення він написав сьогодні, 6 вересня. Деталі про те, з якого числа він звільняється та куди йде, пан Мустафін не повідомив.

На посаді генерального директора телеканалу «Мега» Олексій Мустафін працював із березня 2013 року. До того, в 2006-2012 роках, він був заступником голови правління з інформаційного мовлення телеканалу СТБ, головним редактором інформаційної програми «Вікна». У 2001-2005 роках – шеф-редактором служби новин телеканалу «Інтер», а ще раніше працював у виданні «УНІАН-тижневик», газетах «Пост-Поступ», «День» тощо, завідував відділом міжнародної інформації на телеканалі «1+1».

Крім того, з 1990 року Олексій Мустафін входив до партії СДПУ(О), в тому числі був її «політичним редактором», а в 2005-2010 роках – заступником голови. У 2012-2013 роках консультував Партію регіонів з питань взаємодії зі ЗМІ.

Нагадаємо, телеканал «Мега» входить до складу Inter Media Group, куди також входить телеканал «Інтер».

4 вересня на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії.

За фактом підпалу будівлі НІСу поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 296 «Хуліганство» та ст. 194 «Умисне знищення майна» Кримінального кодексу України (про статтю 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» поки не йдеться). Правоохоронці вивчають вилучені з місця події записи з камер відеоспостереження із метою встановлення всіх учасників події.

За повідомленням поліції, шістьох осіб, а згодом ще трьох, доставили в Шевченківське управління поліції для встановлення їх анкетних даних та надання пояснень. З’ясувалося, що чоловіки – колишні військовослужбовці Збройних Сил України. Після проведення опитування всіх відпустили, підозр нікому не вручили.

5 вересня акція протесту розпочалася під стінами головного офісу телеканалу «Інтер» на вулиці Дмитрівській в Києві. 6 вересня акція продовжилася. Мітингарі намагалися звести барикаду. «Інтер» обгородився колючим дротом.

6 вересня вдень співорганізатор мітингу Олексій Сердюк, який є членом батальйону «Свята Марія» та організації «Всеукраїнський союз АТО», повідомив, що під час перемовин з представниками «Інтера» активісти дійшли згоди. Зокрема, за його словами, протягом п’яти днів канал має змінити свій контент та звільнити Ігоря Шувалова, який працює заступником директора з розвитку компанії НІС. Мітингарі розблокували «Інтер».

Однак згодом прес-служба Inter Media Group розповсюдила заяву про те, що телеканал «Інтер» ні про що не домовлявся з протестувальниками і не вів з ними ніяких перемовин.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY