detector.media
06.09.2016 12:38
Під «Інтером» протестувальники намагались звести барикаду з піску та мають намір блокувати Нацраду (ОНОВЛЕНО)
Під «Інтером» протестувальники намагались звести барикаду з піску та мають намір блокувати Нацраду (ОНОВЛЕНО)
Мітингарі, які з 5 вересня блокують телецентр «Інтер Медіа Груп», підігнали до будівлі вантажівку з піском та намагались звести барикаду

Про це з місця подій повідомляє кореспондент «Детектора медіа».

«Мітингувальники підігнали до "Інтера" вантажівку з піском та намагались його висипати, щоб звести барикаду, проте спецпризначинці витіснили їх, вантажівка уїхала», - розказала кореспондент.

Наразі на місці знаходяться представники Національної поліції  України та Національної гвардії. Мітингарів приблизно 30 чоловік.

Як повідомляє кореспондент «Детектора медіа», з приміщення співробітників телецентру мітингарі випускають, проте нікого в будівлю не впускають.

Також, як стало відомо, вулицю Дмитріївську, біля телецентру, було перекрито. Згодом вулицю розблокували.

Крім того мітингарі заявили, що сьогодні (6 вересня – ДМ) пообіді вони мають намір блокувати Національну раду з питань телебачення та радіомовлення України (Нацраду), яка знаходиться на вул. Прорізна, 2.

«Детектор медіа» з’ясовує деталі.

Нагадаємо, 4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченкопідтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

Пізніше на сайті телеканалу «Інтера» з’явилось повідомлення про  те, що на компанію «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу, скоєно збройний напад та є постраждалі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваковзаявив, що за фактом підпалу будівлі компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», затримані шестеро осіб. Наразі ведеться слідство, відкрито кримінальне провадження. 

Він також повідомив, щос серед затриманих пікетувальників під стінами офісу телеаналу «Інтер» є колишні бійців 30 бригади ЗСУ.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що події в офісі компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє інформаційно-аналітичні програми для каналу «Інтер», вимагають негайного та об’єктивного розслідування.

Президент України Петро Порошенкодоручив Генеральному прокурору Юрію Луценку взяти під особистий контроль розслідування подій, що сталися на телеканалі «Інтер» 4 вересня.

Слідчі кваліфікують події 4 вересня біля офісу НІС  за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Версія про можливу участь у підпалі будівлі НІСу, який стався 4 вересня, керівництва телеканалу «Інтер» не виключається. Про це 5 вересня заявиврадник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк в ефірі програми «Інформаційний день» на 5 каналі.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

Фото: Ірина Андрейців

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY