detector.media
Сергій Цигіпа
для «Детектора медіа»
26.08.2016 12:45
цвІНТЕР реваншизму: коли мерці пробуджуються
цвІНТЕР реваншизму: коли мерці пробуджуються

Чому саме на 25-річницю я вирішив переглянути «святковий концерт» на «Інтері», якщо знав, що навряд чи від минулорічного «телесвята» щось зміниться — ані риторика на кшталт «назад в СССР!», ані підбір виконавців із Повалій на чолі? Просто хотів пересвідчитися, чи змінилися в реваншистів із комуністично-регіоналівської кліки путіна-януковича плани відносно минулого України. Адже крізь дзеркало минулого завжди можна роздивитися майбутнє. Виявляється, що ні, не змінилися: Україна в День свого 25-річчя на цьому телеканалі виглядала виключно як частина колишнього Радянського Союзу, а не як справжня незалежна держава. Взагалі-то, ця знахабніла телезрада більше нагадувала роковини по розпаду СРСР, аніж святковий концерт до Дня Незалежності. І на це у власників телеканалу та їхніх кремлівських кураторів є вагомі причини.

Через «Інтер» Москва продовжує мобілізовувати свою п’яту колону в Україні. Кремль не ставить за мету приєднати до телеаудиторії «цвІНТЕРа» справжніх патріотів або українську молодь. Це зайвий клопіт. Його головне завдання тримати в радянсько-імперській ілюзії всіх тих, хто ще пам’ятає заповіти «Леніна-Сталіна» та свого часу віддавав на виборах голоси за комуністів, соціалістів і регіоналів. А таких в Україні ще вагон та возик. І вони нікуди не поділися! Вони просто чекають сигналу, як оті зомбі та живі мерці з фільмів жахів, аби знову повстати з цвинтаря історії та з очима, сповненими ненависті до всього (окрім свого минулого), йти вперед і нищити паростки нового суспільства, зокрема й майбутнє своїх дітей та онуків.

Найтрагічніше в цьому, що живі українські «зомбі» не розуміють та не сприймають нічого, окрім своєї згадки про «щасливу радянську молодість», коли столицею була Москва, а ковбаса — по 2,20.

Так народжується реваншизм. Так формуються смаки й телеаудиторія старшого покоління прив'язується до певного телеканалу. Так насаджується ідеологічний фашизм. Адже якщо «Інтер» під час концерту в День Незалежності держави дозволяє собі згадувати про героїчну 73-денну оборону Одеси від німецько-фашистських загарбників, проте свідомо замовчує подвиги сьогоднішніх українців, які 252 доби захищали Донецький аеропорт від путінських наймитів, то в мене немає іншого визначення цього, крім як ідеологічний фашизм.

Ця телевізійна пухлина має тенденцію розростатися. І якщо її вчасно не вилікувати або хірургічно не видалити з організму 25-річної України, наслідки можуть бути дуже серйозними. Навіть летальними. Чи історія з «кримським волевиявленням» та війною на Донбасі нас нічого не навчила?..

Фото надане прес-службою каналу

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY