detector.media
22.08.2016 14:30
Що покажуть до Дня Незалежності українські телеканали (ДОПОВНЕНО)
Що покажуть до Дня Незалежності українські телеканали (ДОПОВНЕНО)
Документальні фільми власного виробництва, спеціальні проекти за участю українських та зарубіжних зірок і трансляції концертів відомих музикантів — неповний перелік того, що пропонують до перегляду в День Незалежності вітчизняні телеканали. «Детектор медіа» зібрав для читачів святкову телепрограму в одному тексті.

Ранкові програми

Святкувати 25-річчя Незалежності телеканал «1+1» розпочне з самого ранку — о 6:45. Тематичний ефір «Сніданку» канал присвятить звичайним українцям, які роблять надзвичайні речі для своєї країни. Як повідомляє прес-служба «1+1», програма транслюватиметься не з одної, а одразу з двох студій. У «домашній студії» ведучі Марина Леончук та Анатолій Анатоліч розкажуть історії небайдужих і талановитих українців. Інша ж пара ведучих — Людмила Барбір та Руслан Сенічкін — вестиме пряме включення з даху київського річкового вокзалу. Вони зустрічатимуть зіркових гостей: співачку й тренера проекту «Голос країни. Діти» Тіну Кароль, ведучого тревел-шоу «Світ навиворіт» Дмитра Комарова, а також Ольгу Фреймут, яка розкриє таємниці свого нового проекту.

Спеціальний ранковий ефір підготував телеканал «Інтер». У середу з 7:00 до 9:00 ведучі «Ранку з Інтером» згадають видатних українців і важливі події в історії України. Також телеглядачів запросять у подорож найцікавішими куточками нашої батьківщини, якими їх бачить команда рубрики «Україна вражає».

Змінити звичну локацію вирішили також ведучі інформаційно-розважальної програми «Ранок з Україною» на однойменному телеканалі. Святковий марафон відбудеться під відкритим небом із видом на Києво-Печерську Лавру, про що повідомляють на офіційному сайті «України». Крім тематичних сюжетів та ексклюзивних інтерв’ю зірок обіцяють вітання від найбільш неочікуваних для українців гостей — ведучі звернулися до Хайден Панеттьєрі, Єлизавети II, Дженніфер Лопес, Міли Куніс, Крістіано Роналду, Мілі Йовович, Леонардо Ді Капріо та навіть Барака Обами з проханням привітати українців із 25-м Днем незалежності. Ефір стартує о 7:15 ранку.

«Ранок у великому місті» на ICTV теж обіцяє бути тематично святковим. Програма традиційно розпочинається о 6:30 ранку.

Прямі трансляції

О 10:00 найбільші українські канали запропонують своїм глядачам півторагодинні прямі трансляції офіційних урочистостей із військовим парадом з нагоди Дня Незалежності. Побачити їх можна буде в ефірах «UA: Першого» (тут трансляція розпочнеться раніше за інших — о 9:40), «1+1», «Інтера», ICTV, СТБ, «України», «112 Україна». Повтор ранкового «Маршу Незалежності» можна буде переглянути на «UA: Першому» о 16:20.

Усі події, що відбуватимуться протягом дня під час святкування, транслюватимуть онлайн: телеканал «Еспресо» спільно з «Радіо Свобода» анонсував святковий марафон «Україна-25: вистояти і перемогти». Святковий ефір розпочнеться 24 серпня о 8:00 і триватиме до 22:00. Журналісти робитимуть включення з різних міст і куточків світу, а також покажуть найяскравіші події, що відбуватимуться у столиці. Розкажуть про здобутки, помилки та позитивні кроки України за чверть століття. Вечірній ефір продовжиться підсумковим випуском новин та святковим концертом.

А от побачити, як відзначатиме День Незалежності українська діаспора в Лондоні, Вашингтоні, Римі, Брюсселі, Празі та Варшаві пропонує телеканал «112 Україна». Про міжнародний телемарафон, який стартує о 6:00 і триватиме до 24:30, повідомила ДМ прес-секретар телеканалу. Від ранку й до вечора на прямому зв'язку зі студією будуть Одеса, Дніпро, Харків, Запоріжжя, Полтава, Вінниця, Львів, Івано-Франківськ, Ужгород і прифронтові Сватове, Краматорськ, Слов'янськ і Маріуполь. Розкажуть також, чому майже секретні та зовсім не урочисті заходи відбуваються в столицях сусідніх держав – у Мінську та Москві.

Телепрограми

«UA: Перший» до нового сезону підготував новий проект «Розсекречена історія» про таємні сторінки минулого нашої країни, невідомі факти її творення та радянські міфи, яких за 25 років досі повністю не вдалося позбутися. Автор і ведучий програми — історик Олександра Зінченко. Як повідомляє сайт «UA: Першого», до Дня Незалежності в ефір вийдуть два спеціальні випуски. Перший — «За лаштунками Незалежності» можна буде подивитися вже 22 серпня о 21:50, другий — «Міфи про Незалежність» — 23 серпня о цій же порі. Повтори обох спецвипусків канал покаже 24 серпня о 17:30 і 19:45.

24 серпня о 9:00, 19:30 та 20:40 «UA: Перший» показуватиме телепроект «Україна-25», у якому зібрав історичні події, людей і досягнення, що наближали українську незалежність.

А на каналі «Еспресо» 24 серпня стартує нова телепрограма власного виробництва «Покоління UA», що розповідатиме про молодих успішних українців.

Документальне кіно

Два документальних фільми цього святкового дня запропонує своїм глядачам «UA: Перший». Об 11:30 канал покаже фільм Сніжани Потапчук «Герої України. Крути. Перша Незалежність», знятий об’єднанням документальних фільмів і програм НТКУ до 96-ї річниці бою під Крутами. О 15:05 в ефір вийде стрічка «Українська символіка. Гімн». Це заключна частина циклу з трьох документальних фільмів, що описують історію української символіки, виробництва продюсерської компанії «ІнсайтМедіа» за підтримки Держкіно. Режисери кінопроекту — Ганна Яровенко, Сергій Сотниченко і Тарас Ткаченко. Перші дві частини циклу — «Українська символіка. Герб» та «Українська символіка. Прапор» — «UA: Перший» покаже 22 та 23 серпня о 16:10. Також ці стрічки показуватимуть кілька разів на день 22, 23 і 24 серпня телеканали «Рада» і 5 канал.

Документальний фільм, присвячений пам'яті всесвітньо відомої співачки українського походження Квітки Цісик, покаже «Інтер». «Квітка. Голос в єдиному екземплярі», стрічка власного виробництва телеканалу, розпочнеться о 09:10. У 80-х роках минулого століття платівка з записаними Квіткою Цісик українськими піснями випадково, майже контрабандою, потрапила в Україну й викликала справжній ажіотаж серед української інтелігенції — люди масово робили копії й передавали їх один одному. Дослідити, в чому феномен цієї людини, спробують автори фільму.

У четвер, 25 серпня, «1+1» у рамках святкової програми покаже прем’єру документального двосерійного фільму «Україна. Повернення своєї історії» авторства Акіма Галімова. Як розповідають на каналі, цей проект покликаний розвінчати міфи та повернути українцям вкрадену історію, яку протягом століть методичного намагалися стерти з народної пам’яті, викривляючи справжні факти. Окрім творчої групи «1+1 Продакшн» під керівництвом Вікторії Лєзіної над проектом працювали понад 20 відомих науковців та дослідників із різних країн світу — історики, археологи, криміналісти, мистецтвознавці, антропологи, літературознавці. Зйомки відбувалися в чотирьох країнах — Україні, Польщі, Росії та Швеції, а в Києві основним знімальним майданчиком стала спеціально облаштована лабораторія.

Телеканали ZIK та «НЛО TV» до 25-ї річниці незалежності України об’єдналися й підготували документальний цикл «Шлях до незалежності». До циклу увійшли п’ять документальних фільмів із реконструкціями історичних подій і коментарями експертів про невідомих широкому загалу справжніх українців і їхні вчинки для своєї держави. Кожен фільм має свою стрижневу тему: «Перша світова війна», «Друга світова війна», «Молоді дисиденти», «Спортивні перемоги» та «Маятник революцій». Автори циклу — журналіст, історик Вахтанг Кіпіані та продюсерка каналу ZIK Ольга Мовчан. Фільми виходитимуть в ефір «НЛО TV» з 22 по 26 серпня о 8:00 із повтором о 23:00 або 23:45. ZIK покаже цикл пізніше — з 5 по 9 вересня.

Окрім того, серед спецпроектів, які ZIK покаже наприкінці серпня — на початку вересня, — фільм-розслідування «Під грифом Матіос» про діяльність військової прокуратури та стрічка «Непрощені» — аналітична ретроспектива про управління вже суверенною країною чотирма попередніми Президентами України.

У День Незалежності о 9:15 ранку телеканал ICTV покаже документальний фільм режисера Михайла Крупієвського «Моя Україна», головною героїнею якого стала ведуча програми «Факти» Олена Фроляк. Для зйомок фільму пані Фроляк вирушила в подорож країною. «Подорож Олени Фроляк у часі бере відлік від революційних днів у серпні 1991-го, коли Олена була юною студенткою Київського університету і ще й не мріяла про кар’єру відомої та успішної телеведучої. Її спогади про різнобарвний і непростий професійний шлях переплітаються зі знаковими подіями в житті країни», — анонсує прес-служба каналу новий проект.

Телеканал СТБ, як і «НЛО TV», відзначати День Незалежності почне вже 22 серпня. Новий осінній сезон на каналі відкриється спецпроектом «День Незалежності», який виходитиме в ефірі щодня до 26 серпня відразу після програми «Вікна-Новини». Він включатиме п'ять короткометражних фільмів (три художніх і два документальних) по 25 хвилин, присвячених різним періодам в історії України. Одну з ролей в одному з фільмів виконав актор Станіслав Боклан. Головні герої стрічок — українці, які пожертвували життям у боротьбі за незалежність своєї країни: Григорій Пипський, який загинув у бою під Крутами, сім'я Бунь, що воювала за Україну в Другій світовій війні, замучений у радянському концтаборі поет Василь Стус, герой Небесної сотні Віктор Чміленко і «кіборг» Ігор Брановицький.

Телеканал «Еспресо» в День Незалежності о 22:00 покаже документальний фільм Леоніда Кантера та Івана Яснія «Добровольці Божої чоти» про захисників Донецького аеропорту.

Художнє кіно

Український драматичний фільм за участю Василя Вірастюка, багаторазового чемпіона світу в силовому багатоборстві, покаже телеканал «2+2». Кінострічка «Іван Сила» Віктора Андрієнка розпочнеться в ефірі 24 серпня о 8:10 ранку, сюжет розповідає про окремі сторінки життя циркового українського силача Іван Фірцака, що його в 1928 році визнали найсильнішою людиною планети. На піку своєї кар'єри він припинив виступати за кордоном і повернувся на батьківщину. Головну роль виконав Дмитро Халаджи, включений у Книгу рекордів Гіннеса.

Тільки сучасні фільми українського виробництва впродовж усього свята транслюватимуться на Новому каналі. Вдень покажуть фільм жахів Олександра Альошечкіна «Синевир» та фентезі Любомира Левицького «Тіні незабутих предків». Ввечері глядачі побачать романтичні комедії «Самотній за контрактом» Євгенія Матвієнко, «Київський торт» Олексія Шапарьова, а також нову молодіжну комедію Любомира Левицького «Селфі-паті» та його кримінальну комедію «Ломбард».

«Інтер» пропонує до перегляду прем’єрний показ історичної драми «Гетьман» режисера Валерія Ямбурського. З 23:30 телеканал транслюватиме всі чотири серії, на які поділено кінокартину для телевізійної версії. «Гетьман» — це екранізація однойменного роману Віктора Веретенникова, яка розповідає про долю однієї з найяскравіших постатей в історії України, гетьмана Богдана Хмельницького. Про це повідомляє прес-служба телеканалу. Історія починається з 1647 року й показує період повстання українського козацтва проти польської шляхти. Але головною лінією сюжету є не саме повстання, а трагічне кохання Богдана Хмельницького до молодої польки Гелені. Одразу після завершення показу, о 03:15, в ефір вийде стрічка про фільм, у якій телеглядачам розкажуть, як тривали зйомки «Гетьмана».

ICTV з нагоди свята покаже в ранковому ефірі об 11:30 художній фільм Олеся Саніна «Поводир» про Голодомор і сталінські репресії в Україні 1930-х років.

Концерти

До святкування телеканал «Інтер» готує прем’єру великого концерту «Україна від А до Я» за участю популярних українських виконавців. Вона відбудеться 24 серпня о 20:30. Прес-служба телеканалу акцентує, що «Україна від А до Я» — це не просто концерт, а оригінальний телевізійний музичний твір. Його творці склали своєрідну абетку України: кожна буква-символ розкриває перед глядачами фрагмент нашого минулого, імена людей і події, якими ми по праву пишаємося. У день народження країни на одній сцені зберуться: Софія Ротару, Таїсія Повалій, Ніна Матвієнко, Ірина Білик, Наталя Могилевська, Олександр Пономарьов, Надія Мейхер, Злата Огневич, Віктор Павлік, Freedom-jazz та інші.

Канал «1+1» покаже святкового вечора телеверсію концерту гурту «Океан Ельзи» в Дніпрі в межах «Світового туру 2016-2017». Супроводжуватимуть концертні номери «Океану Ельзи» сюжети про знаменитих і звичайних, маленьких і дорослих українців, які живуть на заході та сході, а також в інших країнах світу, чиє життя змінила творчість гурту. «Багато з них поділяться особистими історіями про те, як разом із музикою гурту, який є майже ровесником незалежності, змінювалася не тільки країна, але й життя нового покоління незалежних українців», — анонсує прес-служба телеканалу. Концерт в ефірі розпочнеться о 22:45.

«Океан Ельзи» розважатиме глядачів не лише «1+1». ICTV в нічному ефірі о 24:20 вирішив показати київський концерт гурту 2014 року.

«UA: Перший» у денному ефірі о 13:30 запропонує спеціальний випуск музичної програми «Фольк-music». А ввечері, о 21:30 — концертну програму «Народжені незалежними».

А от музичний телеканал М2 24 серпня о 20:00 покаже повтор гала-концерту й фіналу конкурсу «Хіт-конвеєр», організованого М2 і компанією «Таврійські ігри». Сам концерт відбувся в Києві на Співочому полі 21 серпня, і М2 вів його пряму трансляцію.

Фото: rbc.ua, прес-служби телеканалів, сайти телеканалів

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY