detector.media
15.08.2016 11:46
Даниїл Ваховський залишає департамент інформполітики «Укрзалізниці»
Даниїл Ваховський залишає департамент інформполітики «Укрзалізниці»
Даниїл Ваховський, який працював начальником Департаменту інформаційної політики та зв’язків з громадськістю «Укрзалізниці», подав у відставку.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Ось і настав мій останній робочий понеділок в УЗ як начальника департаменту. Кілька тижнів тому, як і планувалося, я подав у відставку зі своєї посади. Тепер я нарешті можу піти в повноцінну відпустку, а з вересня офіційно виходжу з проекту під назвою "Реформа Укрзалізнциці"», –  написав він.

Пан Ваховський зазначив, що йому «пощастило» працювати в «Укрзалізниці» в «найгірший час», коли «компанія не просто в кризі, а на самому її дні» та пов’язує своє звільнення з останніми подіями – ДТП, яке сталося 3 липня, за участю директора з вантажних перевезень і логістики «Укрзалізниці» Івана Федорука та фотокореспондента видання LB.ua Макса Левіна. В результаті ДТП, як писав «Детектор медіа», родина журналіста отримала травми, а столична поліція відкрила два кримінальних провадження – за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського) Кримінального кодексу України. Наступного дня, 4 липня, наказом ПАТ «Укрзалізниця» про припинення трудового договору (контракту) пана Федорука було звільнено. Також пан Ваховський пише про викрадення начальника департаменту електропостачання ВАТ «Укрзалізниця» Валерія Людмирського, яке сталося 18 липня. Окрім цього, він пише ще й про серію арештів у ЦЗВ.

«І це без урахування типових проблем, властивих для "гарячої" пори – непрацюючих кондиціонерів у вагонах, туалетів та інших принад залізниці. Тільки за час моєї роботи компанія змінила трьох глав правління, а потім і все правління цілком. Така кадрова турбулентність дає про себе знати – багато критично важливих реформ буксують. На жаль, незважаючи на всі зусилля по боротьбі з головною проблемою цієї компанії – корупцією – до її вирішення ще дуже далеко», – написав пан Ваховський та зазначив, що робота в «Укрзалізниці» забрала в нього багато сил.

«Що вдалося зробити особисто мені – сформувати департамент, запустити реформу відомчих ЗМІ, кілька разів за допомогою публічності, навіть, врятувати залізницю від зупинки. Об'єктивно, вдалося зробити далеко не все, що хотілося. До роботи в такій бюрократичній структурі треба бути готовим. У звичайній компанії навіть на такому масштабі можна було за відведений час зробити в п'ять-десять разів більше. Я вважаю, що нові люди повинні приходити в держкомпанії і держустанови, інтенсивно віддавати свою енергію і поступатися місцем іншим таким же зарядженим людям. І з кожною такою хвилею підвищувати ефективність системи», – написав він.

На своїй сторінці пан Ваховський подякував за співпрацю журналістам-розслідувачам, громадським активістам та всім, хто «намагається розібратися в тому, що відбувається».

«Упевнений, що пильна увага ЗМІ до компанії і в майбутньому не дасть нікому розслабитися», – зазначив він.

Про свої подальші робочі плани пан Ваховський не повідомив. Поки що він планує насампред відпочити.

На фото – Даниїл Ваховський

Фото: Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY