detector.media
10.08.2016 13:30
Влада Сімферополя погодилась встановити «стіну пам'яті» музиканту Кузьмі
Влада Сімферополя погодилась встановити «стіну пам'яті» музиканту Кузьмі
Сімферопольська влада окупованого Росією Криму підтримує ініціативу активіста Українського культурного центру в Криму Леоніда Кузьміна зі створення «стіни пам'яті» загиблому солістові українського рок-гурту «Скрябін» Андрію Кузьменку

Про це пише «Радіо Свобода», посилаючись на відповідь заступника голови адміністрації Тейфук Гафарова на лист Кузьміна, який активіст опублікував у соціальних мережах.

«Адміністрація міста цілком підтримує цю ініціативу і надасть необхідне сприяння у своєчасному вирішенні питання щодо створення стіни пам'яті Андрія Кузьменка», – ідеться у відповіді.

У документі також вказується, що «з метою збереження пам'яті про заслужених особистостей і події, пов'язані з історією міста Сімферополя, питання створення стіни пам'яті Андрію Кузьменку винесуть на розгляд першого засідання комісії з увічнення пам'яті осіб та історичних подій Сімферополя при адміністрації міста».

В адміністрації пояснюють, що наразі в місті розробляють нормативно-правовий акт, що регламентує створення і встановлення пам'ятних знаківу Сімферополі. Зараз документ проходить необхідні узгодження для винесення на розгляд сесії міськради.

«Після затвердження цього документа, з метою подальшого розгляду та ухвалення відповідного рішення, це питання буде опрацьовано на засіданні комісії», – ідеться у відповіді.

Нагадаємо, 2 лютого 2015 року на Дніпропетровщині в результаті аварії загинув лідер українського рок-гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко, більш відомий як Кузьма. Прощальні акції з українським співаком проходили і в анексованому Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY