detector.media
Галина Петренко
10.08.2016 09:30
Володимир Зеленський: «Як ви собі уявляєте прокат “Слуги народу” в Росії?»
Володимир Зеленський: «Як ви собі уявляєте прокат “Слуги народу” в Росії?»
З художнім керівником студії «Квартал 95» Володимиром Зеленським ми зустрілися на презентації «Кварталу ТВ» – спільного платного телеканалу групи «1+1 медіа» і «Кварталу 95», яка відбулася 9 серпня. Володимир розповів, що 13 серпня – перший знімальний день серіалу «Слуга народу – 2». А ще того ж дня стартують зйомки повнометражної версії «Слуги народу». Докладніше про це – в інтерв’ю «Детектору медіа»

– Володимире, які у вас плани з виробництва повнометражного кіно?

– 13 серпня ми приступаємо до зйомки повнометражної версії фільму «Слуга народу» – хочемо почати саме з повного метру. Цей фільм є частиною другого сезону серіалу. «Слуга народу – 2» – це три великі історії. Одна з них – це повнометражна версія. З неї ми й розпочинаємо знімати.

– А «Любов у великому місті», «8 побачень» – чи зніматимете продовження цих проектів?

– З приводу інших повних метрів я поясню вам, у чому справа. Сьогодні це комерційно дуже непросто. Які є варіанти? По-перше, залучити західні інвестиції. По-друге, випустити кіно в прокат у всьому світі. По-третє, звернутися по державну підтримку. Ми вдруге подаємося на пітчинг Держкіно: у перший раз нічого не отримали, а зараз чекаємо на результати. Ми подали «Слугу народу». Буде дуже смішно, якщо вони не дадуть грошей на цей проект – наприклад, скажуть, що не факт, що фільм український (сміється. – ДМ). Тобто я вже думаю, який аргумент буде цього разу.

– Усі ваші попередні фільми були комерційно успішними як для українського ринку…

– Усі. І не як для українського ринку, а як для ринку СНД. В Україні ж ми просто були переможцями. «8 побачень» зібрав в Україні 35 млн грн. – це чимало. І цього не вистачило. Тобто без підтримки повнометражне кіно неможливе.

У нас є круті розробки для американського ринку – поки не можемо фінансово їх подужати. І є «Слуга народу». Але «Слугу» ми намагатимемося зробити самостійно, незалежно ні від чого. У нас, у принципі, хороший пакет повних метрів, ми займаємося пошуком інвестицій.

– Якщо введуть рібейти, це вам допоможе?

– Це всім допоможе, мені здається. Національне ж кіно і податком (ПДВ. – ДМ) не обкладається. У росіян, білорусів немає податку. Цього я теж не можу зрозуміти: чому в нас немає такої норми. А якщо ще й повернення грошей буде, то взагалі чудово. Коли ми знімали в Нью-Йорку перший фільм «Кохання у великому місті», то були здивовані: ми припхалися до Нью-Йорку з Києва, знімаємо кіно – і нью-йоркська мерія заплатила нам гроші. Розумієте? Ми показали їхнє місто – вони нам повернули частину інвестицій, які там були витрачені.

– Усі ваші попередні фільми знімалися з розрахунком на ринок СНД. Нові фільми теж сподіваєтеся прокатувати в Росії?

– А що ми там будемо прокатувати? «Слугу народу»?... (сміється. – ДМ)

Ми будемо робити кіно для американського ринку, продавати американцям, а вони вже нехай продають, куди хочуть.

– Це у вас уже в планах чи ви говорите про віддалену перспективу?

– Ми в пошуку повної інвестиції. Скажімо так: у нас уже є певні напрацювання й домовленості, нам потрібна серйозна цифра. Як нам здається, в нас є такий проект, який… (замислюється. – ДМ) Тут треба було б розповідати про проект, чого ж я буду просто епітетами сипати? А розповідати про нього, на жаль, поки рано.

Фото – Олексій Темченко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY