detector.media
Галина Петренко
09.08.2016 14:00
Подробиці запуску «Кварталу ТВ» – спільного платного телеканалу «1+1 медіа» і «Кварталу 95»
Подробиці запуску «Кварталу ТВ» – спільного платного телеканалу «1+1 медіа» і «Кварталу 95»
8 серпня 2016 року розпочав тестове мовлення новий розважальний гумористичний платний канал «Квартал ТВ» – спільний проект студії «Квартал 95» і «1+1 медіа». Про це представники компаній повідомили під час прес-конференції, присвяченої запуску телеканалу

Телеканал «Квартал ТВ» почав мовити в ніч із неділі, 7 серпня, на понеділок, 8 серпня, о 00:00. Технічне тестування ефіру здійснювалося 1 серпня протягом однієї години.

Нагадаємо, 20 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про видачу супутникової ліцензії ТОВ «Квартал ТВ», яке запустило супутниковий телеканал «Квартал ТВ». ТОВ «Квартал ТВ» – новостворена компанія, зареєстрована 9 червня 2016 року. Однією половиною компанії володіють представники студії «Квартал 95», другою половиною – представники групи «1+1 медіа».

Від «Кварталу 95» власниками «Квартал ТВ» є Володимир Зеленський (12,5%), Борис Шефір (12,5%), Сергій Шефір (12,5%) та Андрій Яковлєв (12,5%).

Від «1+1 медіа» – генеральний директор групи Олександр Ткаченко (16,67%), фінансовий директор групи Ярослав Пахольчук (16,66%) і Тимур Міндіч (16,67%) – колишній відповідальний за закупки на «1+1», якого український Forbes називав близьким соратником Ігоря Коломойського та куратором «Кварталу 95».

Директором компанії є Сергій Шефір.

Дистрибуцією та маркетингом телеканалу опікуватиметься «1+1 медіа», контентом – «Квартал 95», управління каналом здійснюватимуть менеджери обох партнерів.

«Квартал ТВ» – розважальний гумористичний канал, орієнтований на широку сімейну аудиторію. Цільова аудиторія каналу – чоловіки й жінки у віці 18-54 років, які мешкають у містах із населенням більше 50 тис. осіб.

Слоган каналу – «Налаштуйся на гумор». На початку програмна сітка «Кварталу ТВ» буде сформована з проектів студії «Квартал 95», включно з прем'єрними показами: «Вечірній Квартал», «Ліга сміху», «Вечірній Київ», «Країна У», «Чисто News», «Розсміши коміка», серіали «Свати», «Слуга народу», «Родственнички» та інших. Програмування наразі блокове. Надалі «Квартал 95» має надію створювати контент спеціально для телеканалу – усі доходи, отримані телеканалом, його власники планують інвестувати в контент. Також у планах на майбутнє – купувати контент інших виробників, які працюють у гумористичному жанрі.

Володимир Зеленський

Канал мовитиме 24 години на добу, сім днів на тиждень, без перерв на рекламу. Він буде платним для тих, хто дивитиметься його в кабельних мережах, через IPTV чи на ОТТ-платформах. Із супутника сигнал розповсюджуватиметься в кодованому вигляді, спосіб кодування – BISS код, картка умовного доступу. Супутник - AMOS 2, який покриває Європу за виключенням Іспанії, Португалії, західної частини Франції, Норвегії, північної частини Швеції, північно-західної частини Великобританії.

Менеджмент каналу сподівається, що він зможе охопити 70% українських домогосподарств із супутниковим та кабельним типом прийому, плюс абонентів ОТТ та IPTV. Наразі «Квартал ТВ» можна знайти в преміальних пакетах супутникового провайдера Viasat (входить у групу «1+1 медіа») – вартість цих пакетів знаходиться в діапазоні від 129 до 229 грн. на місяць. Кампанія з підписання договорів з іншими провайдерами лише розпочалася. Телеканал буде доступний у базових пакетах провайдерів.

За словами генерального директора «1+1 медіа» Олександра Ткаченка, партнери сподіваються, що вже наступного року телеканал зможе приносити прибуток. Ціну для провайдерів та бажану кількість підписників на каналі поки воліють публічно не озвучувати, проте пан Ткаченко натякнув, що можна орієнтуватися на 1 млн підписників. Також він заявив, що якщо «Квартал ТВ» виявиться успішним бізнес-проектом, то в «1+1 медіа» готові думати й над іншими проектами на ринку платного телебачення.

Олександр Ткаченко

На запитання про те, що під час видачі Нацрадою ліцензії «Кварталу ТВ» звучали побоювання щодо того, чи не заблокує Антимонопольний комітет його запуск, Олександр Ткаченко відповів, що з юридичної точки зору канал не входить до групи «1+1 медіа». Вочевидь, мається на увазі, що з боку медіагрупи власниками каналу є її менеджери, а не Ігор Коломойський.

На запитання «Детектора медіа» про те, чому не склалося співробітництво студії «Квартал 95» з Film.ua Group, з якою вони спочатку оголошували про намір запустити спільний телеканал, керівник студії «Квартал 95» Сергій Шефір відповів: «Ця схема здалася нам вигіднішою. Ми чудово співробітничаємо з Film.ua в інших проектах. Це ж бізнес: десь домовилися, десь ні. Чи кращі в “1+1 медіа” можливості для дистрибуції та просування телеканалу? Можливо, кращі, можливо, гірші. Але зате тут ми точно самі відповідаємо за свій канал».

Коментуючи інвестиції в новий телеканал, Сергій Шефір сказав, що мова про досить невеликі вкладення коштів. «Найбільший вклад із нашого боку – це контент. Технічними питаннями займається 1+1 медіа”. Тому ми вважаємо, що в творчому плані це наш канал, який ми ні з ким творчо не ділимо», – додав він.

Сергій Шефір

Нагадаємо, у грудні 2015 року стало відомо про наміри групи компаній Film.ua та студії «Квартал 95» запустити спільний канал. Тоді заснована Film.ua компанія «Справжні канали», яка навесні 2015 року отримала ліцензії на два телеканали з назвами FilmUAction та FilmUAmour, змінила склад власників: ними стали Сергій Созановський і Віктор Мірський, партнерами яких стали представники студії «Квартал 95» – Володимир Зеленський, Борис Шефір, Сергій Шефір та Андрій Яковлєв. А назву каналу FilmUAction в ліцензії було змінено на Kvartal TV. Однак спільний канал так і не почав мовлення.

У червні 2016 року представники «Кварталу 95» вибули зі складу власників ТОВ «Справжні канали». А сам канал Kvartal TV було перейменовано назад на FilmUAction. На засіданні Нацради з питань телебачення і радіомовлення представники компанії пояснили, що Film.ua і «Квартал 95» не дійшли спільних умов співпраці, тому шляхи компаній розійшлися.

А 21 червня студія «Квартал 95» і медіагрупа «1+1 медіа» оголосили про запуск спільного проекту – супутникового каналу «Квартал ТВ». В «1+1 медіа» заявили, що цей проект буде реалізований у межах багаторічного стратегічного партнерства.

Співвласники і менеджери «Кварталу ТВ»

Фото - Олексій Темченко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY