detector.media
06.08.2016 15:40
У НМПУ досягли домовленостей та підписали Меморандум про співпрацю
У НМПУ досягли домовленостей та підписали Меморандум про співпрацю
Представники керівних органів Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) – голова медіа-профспілки Юрій Луканов та члени Комітету: Юка Гаврилова, Ігор Чайка, Сергій Штурхецький, Олександр Тарасов, Сергій Бобра та Анна Андрієвська підписали Меморандум про співпрацю напередодні VI позачергового з'їзду НМПУ, який відкрився 6 серпня в Києві

Про це йдеться в прес-релізі НМПУ.

Як зазначено, про підписання документу повідомив Сергій Штурхецький під час відкриття з'їзду НМПУ 6 серпня.

Нижче подаємо текст Меморандуму:

«Ми, члени НМПУ – Голова Комітету ВПС НМПУ та члени Комітету ВПС НМПУ, обрані на V з'їзді ВПС НМПУ 25 лютого 2016 року,

УСВІДОМЛЮЮЧИ відповідальність перед  членами профспілки за збереження та розвиток організації;

ВИЗНАЮЧИ серйозні виклики, які постали сьогодні перед медійною галуззю;

КЕРУЮЧИСЬ необхідністю  виконання основних завдань профспілки, передбачених Статутом,

ЗАЯВЛЯЄМО

про необхідність консолідації усіх членів профспілки на засадах взаємопорозуміння та взаємоповаги.

Ми ВПЕВНЕНІ, що VI Зїзд відкриє новий етап розвитку організації і встановить нові стандарти для ефективної роботи Спілки, спрямовані на:

Ми ПЕРЕКОНАНІ, що сьогоднішні та подальші дискусії відбудуться у площині змагання ідей та конкуренції концепцій розвитку організації задля майбутнього, а не звинувачень з минулого.

Для забезпечення принципів відкритого та конструктивного діалогу  просимо З'їзд задовільнити наші заяви про дострокове складання повноважень.

Голова Комітету Члени Комітету

Юрій Луканов

 

Олександр Тарасов, заступник Голови Комітету
  Ігор Чайка, член Комітету
Сергій Штурхецький, член Комітету
Юка Гаврилова, членкиня  Комітету
Сергій Бобра, член Комітету
Анна Андрієвська, членкиня Комітету
 

Нагадаємо, 2 серпня комітет Незалежної медіа-профспілки України звернувся до відстороненого від виконання обов’язків голови комітету НМПУ Юрія Луканова з листом-пропозицією про врегулювання конфлікту в профспілці до з’їзду НМПУ, призначеного на 6 серпня.

Нагадаємо, 4 червня на своєму засіданні Рада НМПУ вирішила призупинитиповноваження голови комітету Юрія Луканова, а також призначити позачерговий з’їзд медіапрофспілки, на якому буде обрано нове керівництво організації та будуть внесені зміни до статуту.

Виконувати обов’язки голови НМПУ до проведення з’їзду згідно з рішенням Ради мав член Комітету НМПУ Сергій Штурхецький. Своїм рішенням Рада НМПУ запустила у первинних організаціях профспілки процес обрання делегатів з’їзду та обговорення змін до статуту.

У коментарі «Детектору медіа» Юрій Луканов розповів, що формальним приводом для призупинення його повноважень як голови організації стало неправильне перерахування на його рахунок 6 тис. грн.

Після цього в НМПУ розпочалася дискусія щодо правомірності дій Ради НМПУ та відсторонення Юрія Луканова. Низка членів НМПУ та цілих осередків звинуватили Раду НМПУ в порушенні статуту, дехто заявив про свій вихід з НМПУ на знак протесту.

VI позачерговий з’їзд НМПУ відбудеться 6 серпня в конференц-залі товариства «Знання» за адресою: вул. Велика Васильківська, 57/3, на третьому з половиною поверсі. Початок реєстрації делегатів – о 10:00. Початок роботи з’їзду – з 11:00.

Проект порядку денного з’їзду передбачає розгляд наступних питань: переобрання керівництва організації: голови, комітету, заступників; внесення змін до статуту організації та ухвалення подальшої стратегії розвитку НМПУ. Очікується також, що з’їзд розгляне звіти щодо виконаних грантових програм та інші питання, внесені первинними організаціями.

19 липня було оприлюднено кількість делегатів від кожної області на з’їзд НМПУ. Станом на 18 липня до медіа-профспілки входили 1118 членів з 99 первинних організацій. Серед них було обрано 104 делегати.

Кілька членів НМПУ висловили занепокоєння з приводу можливого штучного створення первинних осередків «під з'їзд». Вони вимагають публікації переліку всіх первинних осередків організації з датами їхньої реєстрації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY