detector.media
05.08.2016 15:53
Star Media і Держкіно виділять кошти на зйомки фільму «Припутні» (ДОПОВНЕНО)
Star Media і Держкіно виділять кошти на зйомки фільму «Припутні» (ДОПОВНЕНО)
Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко повідомив, що Держкіно планує виділити 4,3 млн. грн. на зйомки фільму «Припутні» режисера Аркадія Непиталюка. За його словами, українсько-російська кінокомпанія Star Media також внесе 4,3 млн.грн.

Стрічка розповідає про долю трьох жінок - бабусі, доньки і внучки, чиї долі переплетені, а життя складне і самотнє. Дія картини буде відбувається в залишеному мешканцями селі Припутні протягом однієї доби, яка кардинально змінить життя героїв.

Припутень або в'яхир - це птах з роду голубів. Режисер порівнює цих диких птахів із героями фільму, які не можуть прижитися в конкретних населених пунктах і знайти своє місце.

«Припутень — птах родини голубових. Горлиця, між іншим, теж. Поки "Гніздо горлиці" готується до прокату, "Припутні" - до зйомок. Такий от колообіг голубів в українському кіно», - написав Пилип Іллєнко у своєму Facebook.

Режисер картини Аркадій Непиталюк прес-конференції 4 липня зазначив, що у стрічці розповідається локальна історія.  «Локальна і в місці, де все відбувається  – це Ніжинський і Ічнянський райони Чернігівщини, зокрема, саме село Припутні. І локальна в часі  – вся історія фільму відбувається протягом однієї доби  –  від одного ранку до наступного. Це розглядання через лупу мешканців України  –  Чернігівщини. Локалізація існує за всіма ознаками: мовними, проблемними, тематичними - все локальне і дрібне. Як на мене, дуже важливо для українського кіно звертати увагу на якісь подробиці, на “дрібних” людей  –  українців з їхніми дрібними проблемами», - сказав режисер.

Юрій Мінзянов, продюсер компанії Star Media, розповів, що дія фільму відбуватиметься «не тільки на землі, але й в небі». «У нас два «пласти»: ми показуємо життя, проблеми і любов земних людей і даємо вставки - над селом пролітають літаки - наші герої дивляться вгору на них. І ми на деякий час переходимо в салон літака бізнес-класу, де летять такі небожителі. І виявляється, що у цих людей такі ж самі проблеми: кожен шукає своє маленьке щастя», - сказав він.

Фільм зніматиметься в Ніжині (Чернігівська область), у Києві та Київській області. Прем’єра на широкому екрані запланована на 2017 рік.

На спільній з Star Media прес-конференції 4 липня голова Держкіно Пилип Іллєнко зазначив, що стрічка «Припутні» стане першим досвідом співпраці Держкіно з одним з кінокомпанією.

«Це перший повнометражний проект Аркадія Непиталюка, який нещодавно зняв ігровий короткометражний дебютний фільм "Кров’янка", що також був підтриманий Держкіно. Крім того, це перший повнометражний ігровий фільм-переможець 8-го конкурсного відбору, який ми запускаємо у виробництво. Для нас, створення цього фільму – це відповідь тим, хто чекає цікавого нестандартного українського кіно, і вірить в те, що українське кіно може мати авторський почерк, залишаючись при цьому цікавим для глядача», - сказав він.

Засновник і генеральний продюсер компанії Star Media Влад Ряшин наголосив: «Наш новий фільм "Припутні", який з успіхом пройшов два відбіркові тури на пітчингу проектів і був удостоєний підтримки держави, - це авторське національне кіно, головна ідея якого в поверненні до витоків, до своїх невирішених проблем, пошуку правди, і поверненні людей, які потребують пробачення своїх рідних. Мені дуже сподобався сценарій, він написаний легко, з гумором та самоіронією Це наш перший спільний досвід роботи з Держкіно, і ми впевнені, що він буде вдалим та покладе початок нашій довгостроковій співпраці».

Генеральний директор компанії Star Media Ольга Пантелеймонова сказала, що кінокомпанія зацікавлена у тому, що такі фільми як «Припутні» були популярні у глядачів.

«Для нас це досить новий жанр, і я сподіваюся, що все в нас вийде добре. Ми вкладаємо в цей проект свою душу і досвід. Ми хочемо, щоб такі фільми були популярні серед широкої глядацької аудиторії, не зважаючи на такий жанр, тому намагатимемося зробити все для широкого прокату, щоб велике коло глядачів обов'язково змогло його побачити», - сказала вона.

Нагадаємо, у серпні Star Media розпочала зйомки 4-серійної мелодрами «Друге дихання», прем’єра якої відбудеться на телеканалі «Україна».

Фото: espreso.tv і Facebook Пилипа Іллєнка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY