detector.media
29.07.2016 12:39
Міноборони заявляє про зйомку російськими ЗМІ постановочного відео про обстріл журналістів
Міноборони заявляє про зйомку російськими ЗМІ постановочного відео про обстріл журналістів
Головне управління (ГУ) розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що російські та проросійські ЗМІ відзняли постановочне відео про потрапляння під обстріл журналістів поблизу Дебальцевого (Донецька область), окупованого сепаратистами.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці ГУ розвідки Міноборони у Facebook.

Головне управління розвідки повідомляє, що російським Центром інформаційного протиборства (Новочеркаськ, Ростовська область, Росія) Центру територіальних військ Південного військового округу Збройних сил РФ продовжуються активні інформаційні заходи на тимчасово окупованих територіях сходу України для звинувачення сил АТО у порушенні Мінських домовленостей та міжнародного права. 

«27 липня ц.р. під час “роботи” представників російських та проросійських ЗМІ на передових позиціях 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) та 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ відзняте постановочне відео, в якому інсценується потрапляння “під обстріл сил АТО” журналістів поблизу н.п.Дебальцеве», - йдеться у повідомленні.

Як стверджує ГУ розвідки Міноборони, підготовлені відеоматеріали та коментарі плануються до розміщення на проросійських каналах телебачення та в інтернеті.

Нагадаємо, у травні один з найбільших російських пропагандистських телеканалів НТВ повідомив, що його журналісти потрапили під обстріл поблизу Ясинуватої (Донецька область). Це вже друге протягом двох діб повідомлення російських каналів про обстріл знімальних груп в районі Авдіївки (сусіднє з Ясиноватою місто, яке знаходиться під контролем українських сил). Прес-центр штабу АТО повідомляє про продовження обстрілів українських позицій з боку бойовиків в районі Авдіївки.

Служба безпеки України повідомила, що знімальні групи російського телеканалу НТВ та російської ВДТРК (канал «Росия 1» та ніші) , які начебто потрапили під обстріли поблизу Авдіївки (Донецька область), не отримували акредитацію для роботи в зоні АТО. Також журналісти зі складу цих знімальних груп у 2016 році не в’їжджали на тимчасово окуповані території України через офіційні контрольні пункти в’їзду-виїзду в зону АТО.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY