detector.media
23.07.2016 18:00
СБУ з’ясує, як два журналісти з Латвії опинилися в зоні АТО – Гітлянська
СБУ з’ясує, як два журналісти з Латвії опинилися в зоні АТО – Гітлянська
Речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська повідомила, що відомство з’ясує, як латвійські журналісти Валентин Роженцев та Олексій Стетюс опинилися в зоні бойових дій на Донбасі.

Про це вона пише на своїй Фейсбук-сторінці.

«Служба безпеки України не видавала акредитацію в район АТО журналістам з Латвії Валентину Роженцову та Олексію Стетюху. Як вони там опинились – будемо з'ясовувати» – написала вона.

Раніше український волонтер Борис Донік обурювався у меріжі Facebook щодо видачі акредитації латвійськім журналістам.

«Я вітаю всіх, хто видав акредитацію і допомагають людині, який заслужено знаходиться в базі посібників терористів»,  написав у себе на сторінці пан Донік та додав скріншот-фото з сайту Миротворець.

Крім того волонтер наводить зразки матеріалів латвійських журналістів, які два роки тому висвітлювали події на Донбасі.

Натомість, на своїй Фейсбук-сторінці пан Стетюха, який раніше працював на російському телебаченні, відреагував на обурення інтернет-спільноти та пояснив, чому поїхав на Донбас.

«Так, я працював на Р24. Я не приховував цього, не соромлюся. Два роки тому я був тут і вів репортажі з боку Сходу. Чи говорив я неправду тоді, з екрану? Я не знаю. Чесно не знаю. Я вірив в те, що говорив. Плюс, озвучував те, що бачив своїми очима. У певний момент я зрозумів, що на мене починають тиснути. Починають вимагати озвучувати те, у що я не вірю. Два роки тому я пішов з телеканалу Росія. Повернувся до Латвії. Просто тому, що я не хочу писати те, що не думаю», – написав на своїй сторінці латвійський журналіст.

Він також зазначив, що цього разу він відправився в зону бойових дій, як незалежний репортер, щоб ще раз побачити, що відбувається на Донбасі.

Нагадаємо, «Детектор медіа» раніше повідомляв про конфлікт, який виник між журналістами «Громадського телебачення», російського видання «Новая газета» та штабом Атитерорестичного центра через зйомки сюжету в зоні бойових дій на Донбасі. Тоді Служба безпеки України позбавила акредитації кореспондента російської «Новой газеты» Юлію Полухіну через її репортаж «Война вернулась».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY