detector.media
19.07.2016 13:00
Комітет свободи слова хоче восени перевірити виконання законів про суспільне, цифрове та іномовлення
Комітет свободи слова хоче восени перевірити виконання законів про суспільне, цифрове  та іномовлення
Члени Комітету свободи слова та інформаційної політики ухвалили план роботи на період п’ятої сесії (вересень 2016-січень 2017-го). Комітет хоче перевірити виконання законів про суспільне, цифрове та іномовлення, а також пропонує провести комітетські слухання на тему: «Про стан інформаційної безпеки в Україні».

Відповідно до документу, народні депутати у порядку контролю за виконанням законів, постанов Верховної Ради, власних рішень планують проконтролювати виконання рішення Комітету за наслідками виїзного розширеного засідання Комітету до Луганської та Донецької областей 5-7 червня 2016 року. А також проаналізувати практики застосування Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» та виконання рекомендацій комітетських слухань від 11 листопада 2015 року на тему: «Впровадження ефірного наземного цифрового мовлення в Україні: виклики і проблеми інформаційної безпеки». Крім того, народні обранці хочуть дізнатися про проблеми становлення ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» та організації інформаційного мовлення на зарубіжні країни (в порядку контролю виконання Закону України «Про  систему іномовлення України»).

Відповідно до плану роботи, народні депутати планують розглянути 32 проекти законодавчих актів (де Комітет є головним), ще сім законопроектів, які Комітет має розглянути і подати свої пропозиції. Зокрема уже у вересні Комітет розгляне проекти № 4815 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо удосконалення процедури застосування санкцій Національною радою), № 3504 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги) та інші.

На виїзних засіданнях Комітету передбачається розглянути питання «Інформаційний простір Одеської області: безпековий аспект». Виїзне засідання на базі державного підприємства Одеський обласний радіотелевізійний передавальний центр (у вересні). У жовтні має відбутися виїзне засідання присвячене проблемам роздержавлення регіональних засобів масової інформації, а саме на базі Комунального підприємства Київської обласної ради «Поліфаст» - редакції газети «Час Київщини».

Парламентських слухань у Верховній Раді України Комітет поки не планує, натомість пропонує розглянути на та слуханнях у комітеті питання «Про стан інформаційної безпеки в Україні» та «Проблеми реалізації державного, парламентського і громадського контролю у сфері доступу до публічної інформації та шляхи їх належного розв’язання».

Крім того, Комітет планує взяти участь у низці заходів, присвячених питанням свободи слова в Україні, доступу до публічної інформації, управління інтернетом тощо.

Ознайомитися з планом роботи Комітету можна тут.

Фото: real-economy.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY