detector.media
17.07.2016 10:05
Над відомою пакистанською блогеркою вчинили розправу через «безчестя сім'ї»
Над відомою пакистанською блогеркою вчинили розправу через «безчестя сім'ї»
У Пакистані вбито відому модель і блогерку Канділ Балоч. За словами поліції, її задушив власний брат, здійснивши так зване «вбивство честі».

Про це повідомляє «ВВС-Україна».

26-річна блогеркуа Канділ Балоч  стала відомою через публікацію скандальних, за стандартами консервативного Пакистану, постів у соцмережах і знімків у відвертому вбранні. Її порівнювали з американською зіркою Кім Кардашян.

Пані Балоч називала себе сучасною феміністкою, а консервативно налаштовані люди критикували її поведінку.

На її адресу надходили численні погрози вбивства.

За словами поліції, її брат, якого звинувачують у злочині, зараз переховується.

«Вбивства честі», які здійснюють родичі на знак покарання за «безчестя сім'ї», лишаються у Пакистані поширеною практикою. Їх жертвами щорічно стають сотні жінок, зазначає ВВС.

Пізніше поліція в Пакистані повідомила про арешт брата вбитої медійної зірки і блогерки Канділ Балоч. В ході прес-конференції її брат Васим зізнався, що задушив її в їхньому будинку рано вранці в суботу, 16 липня. За його словами, він зробив це після того, як його сестра відмовилася виконати його вимоги більше не публікуватися в соціальних мережах.

У своїх останніх інтерв'ю блогерка різко висловлювалася проти пануючої в Пакистані патріархальної системи і називала себе виразником інтересів жінок країни.

Для багатьох пакистанських дівчат Канділ Балоч була символом фемінізму, яку поважали за її ліберальні погляди. Разом з тим вона часто піддавалася нападкам в інтернеті з боку консервативних кіл.

Нагадаємо, за три місяці  року в 18 країнах світу були вбиті 40 журналістів. В організації вказують на те, що нині у зонах конфліктів щомісячно гинуть в середньому десять журналістів. Ця статистика порівнювана з минулорічною, коли за 12 місяців загинули 135 журналістів. Такі дані опублікувала неурядова організація Press Emblem Campaign (PEC). Найбільш «смертельно небезпечними державами для працівників ЗМІ» в 2016 році PEC називає Афганістан (8 жертв), Мексику (5), Ємен (5), Ірак (3), Туреччину (3), Сирію (2) і Пакистан (2).

На фото - загибла Канділ Балоч

Фото: ВВС

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY