detector.media
14.07.2016 15:15
Журналіста ATR викликали на суд у справі кримського екс-депутата Ганиша
Журналіста ATR викликали на суд у справі кримського екс-депутата Ганиша
Журналіста телеканалу ATR Шевкета Наматуллаєва викликали на судове засідання у справі екс-депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим (АРК) Василя Ганиша, яке відбулося 14 липня в Дніпровському районному суді Києва.

Про це пише сайт «Крим.Реалії».

Як повідомляється, пана Наматуллаєва викликали до суду за клопотанням прокуратури, оскільки він є автором відеосюжету з засідання парламенту Криму, на якому фігурує Ганиш. Цей сюжет продемонстрували на судовому засіданні 14 червня. Після показу відеосюжету обвинувачений Василь Ганиш і його адвокат заявили, що мають сумнів щодо достовірності відео.

«Співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою затримали Василя Ганиша 28 квітня 2015 року на виїзді з Криму. Колишнього депутата взяли під варту, оскільки він був у розшуку. Генпрокуратура України винесла йому підозру у скоєнні державної зради. За версією українських слідчих, Ганиш був одним із тих, хто голосував за проведення «референдуму» про статус Криму, і тим самим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України. Також політику ставиться, що він 11 квітня 2014 року голосував за ухвалення російської конституції Криму на засіданні російського парламенту Криму», - йдеться на сайті.

Сам екс-депутат заявляє, що він був єдиним у залі кримського парламенту, хто проголосував проти проведення «референдуму». На його думку, звинувачення в державній зраді є необґрунтованими.

Чергове засідання у справі Василя Ганиша у Дніпровському районному суді Києва призначено на 3 серпня.

На фото - Василь Ганиш

Фото: "Крим.Реалії"

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY