detector.media
14.07.2016 13:00
Луцьких журналістів не пускали у сесійну залу облради
Луцьких журналістів не пускали у сесійну залу облради
14 липня у Луцьку журналістку інтернет-видання «Волинське агентство розслідувань» Василину Боруцьку та головну редакторку видання «Відомості.UA» люди в цивільному не пускали в сесійну залу Волинської обласної ради.

Про це повідомляє інтернет-видання «Район.Луцьк».

Як написано на сайті, чоловіки, які перешкоджали журналістській діяльності, представитися відмовилися, сказали лише, що вони з якоїсь громадської організації, і що журналістки на вулиці брали участь у мітингу.

Василина Боруцька розповіла, що її посвідчення залишилося у залі: «Я сказала, що я журналістка, але вони мене не пускали. Посвідчення передали колеги».

Як повідомляє «Волинське агентство розслідувань», в якому працює пані Боруцька, сьогодні перед приміщенням обласної ради відбувалося відразу три пікети.

«Василина Боруцька спілкувалися з мітингувальниками, коли одна з груп, а саме працівники Ковельської вузлової лікарні, вирушили до сесійної зали, вона пішла з ними. Вхід у залу їй та мітингувальникам перегородила декілька осіб у цивільному, які не пропускали їх»,зазначається на сайті.

Як пише видання, люди в цивільному не реагували на журналістське посвідчення Василини Боруцької та підтвердження інших журналістів, що вона – їхня колега. Лише завдяки втручанню керівника відділу інформаційного забезпечення діяльності облради Оксани Лукашук та керуючого справами виконавчого апарату облради Дмитра Дубняка журналістів пропустили в залу.

Журналісти припускають, що люди в цивільному – це приватна охорона голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці.

Нагадаємо, у квітні суддя Волинського окружного адміністративного суду Луцька заборонила здійснювати аудіозапис та фотозйомку журналістці «Громадського радіо» Арині Крапці під час розгляду позову екс-начальника Маневицького райвідділу поліції щодо поновлення його на посаді. Журналістка звернулася до поліції із заявою про перешкоджання журналістської діяльності.

Пізніше Луцький відділ Нацполіції не знайшов ознак кримінального правопорушення у забороні журналістці «Громадського радіо» Ірини Мусій (Арині Крапці) вести аудіо запис під час засідання Волинського окружного адміністративного суду. Рішення про заборону винесла суддя Наталя Плахтій.

Фото: «Волинське агентство розслідувань»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY