detector.media
11.07.2016 14:29
Нацрада зобов’язала український Euronews почати виконувати умови ліцензії
Нацрада зобов’язала український Euronews почати виконувати умови ліцензії
7 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула результати планової, пов’язаної з першим роком діяльності перевірки ТОВ «Видавництво “Чистий прибуток”», що належить медіагрупі Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна Inter Media Group та володіє ліцензією на супутникове мовлення української версії міжнародного телеканалу Euronews.

Планова перевірка зафіксувала відсутність програм власного виробництва (ліцензія передбачає 26 хвилин на добу) і національного продукту (який має становити половину ефірного часу). Український телеканал фактично цілодобово ретранслює французький Euronews.

З боку ліцензіата це є порушенням частини 1 статті 9 закону «Про телебачення і радіомовлення» (у загальному обсязі мовлення не менше 50% має становити національний аудіовізуальний продукт) і частини 8 статті 28 цього закону (ліцензіат зобов’язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення).

Втім, Нацрада пішла назустріч компанії та не стала оголошувати їй попередження. Нацрада взяла до відома наявність порушень і зобов’язала ліцензіата протягом трьох місяців привести свою діяльність у відповідність до вимог законодавства.

Нагадаємо, за даними Deutsche Welle («Німецька хвиля»), цього року канал Euronews може припинити мовлення українською через рішення медіагрупи Дмитра Фірташа Inter Media Group, яка є партнером каналу Euronews в Україні. Сторони мали амбітні плани щодо розвитку проекту, зокрема йшлося про створення нової студії в Києві. Однак такі плани поки не були реалізовані. Натомість, за інформацією видання, серед працівники української служби Euronews повідомляють, що незабаром має розпочатися офіційна процедура ліквідації української редакції й до кінця року її співробітників звільнять.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY