detector.media
08.07.2016 15:21
Прес-центр АТО ініціює призупинення акредитації Станко, Реуцького і журналістки «Новой газеты»
Прес-центр АТО ініціює призупинення акредитації Станко, Реуцького і журналістки «Новой газеты»
Прес-центр Штабу АТО просить призупинити акредитацію у зоні АТО журналістів «Громадського» Анастасії Станко, Костянтина Реуцького та спеціальної кореспондентки російської «Новой газеты» Юлії Полухіної до з’ясування всіх обставин через публікацію відео з позиціями українських десантників, які тримають оборону в промзоні Авдіївки (Донецька область).

Про це йдеться у заяві Штабу, яку отримав «Детектор медіа».

Прес-центр Штабу АТО повідомляє, що 6 липня у промзоні Авдіївки, яку обороняють українські десантники, вели зйомки журналісти «Громадського» Анастасія Станко і Костянтин Реуцький. З ними також була спецкор російського видання «Новая газета» Юлія Полухіна. Як стверджує Штаб АТО, журналісти «Громадського» представили російську журналістку як свого працівника.

«Станко і Реуцький не перший раз працюють на промзоні, тож їх добре знають десантники. Зазначені журналісти відзняли обстріли наших позицій з боку російських окупаційних військ та двох загиблих українських військовослужбовців в результаті попадання міни в бліндаж», - повідомляє прес-центр. 

Зранку 8 липня цей сюжет було виставлено на сайті «Громадського», заявляє прес-центр Штабо АТО, і начебто після оприлюднення відео захисники промзони звернулися з вимогою до керівництва каналу зняти сюжеть, що й було зроблено.

Через деякий час подібний сюжет вийшов на сайті «Новой газеты» за авторством Юлії Полухіної. Як зазначає прес-центр, відео розповсюджено в інтернеті російськими ЗМІ та медіа-ресурсами так званої «ДНР».

«Це обурило українське суспільство і насамперед воїнів-десантників, що обороняють промзону в Авдіївці. На даному відео чітко відзняті позиції десантників, їхні обличчя і зброя, предмети, що можуть стати орієнтирами для ворога. Це є грубим порушенням правил роботи журналістів в зоні АТО», - зазначає прес-центр Штабу АТО.

У прес-центрі наголошують, що немає нічого ціннішого, ніж життя і здоров’я воїнів. «Відтак до журналістів, які у своїй діяльності грубо протирічать даному принципу, будуть прийматися відповідні рішення», - попереждають у прес-центрі медійників.

Зазначається, що Анастасія Станко, Костянтин Реуцький та Юлія Полухіна мають акредитацію СБУ і на основі цього відповідні прес-карти. Прес-центр повідомляє також, що російська журналістка за весь час перебування в зоні АТО не подавала заявок щодо своєї роботи у підрозділах ЗС України. При цьому заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова написала, що Юлія Полухіна має прес-карту для роботі в зоні АТО.

«Підтримуючи ініціативу українських десантників, які боронять авдіївську промзону, прес-центр штабу АТО клопоче перед СБУ про призупинення акредитації журналістів Громадського Анастасії Станко, Костянтина Реуцького та спеціального кореспондента "Новой газеты" Юлії Полухіної до з’ясування всіх обставин», - повідомляє прес-центр Штабу АТО.

Нагадаємо, 7 липня російське видання «Новая газета» опублікувало на сайті репортаж своєї кореспондентки Юлії Полухіної «Війна повернулась» з підзаголовком «Вдень 6 липня поруч з Донецьком йшов важкий бій. Під мінометним обстрілом загинули два українських десантника».

Заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова заявляє, що кореспондентка російської газети «Новая газета» Юлія Полухіна, опублікувавши відео з місць розташування українських військових під Авдіївкою (Донецька область), порушила правила роботи в зоні АТО. За словами чиновниці, це може призвести до вилучення прес-карти, яка дозволяє працювати у зоні АТО.

Фото: скрін сайту «Новой газеты»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY