detector.media
22.06.2016 15:37
Новий канал заявляє про нову крадіжку формату «Ревізора»
Новий канал заявляє про нову крадіжку формату «Ревізора»
Новий канал отримав інформацію, що азербайджанський телеканал АТV без ліцензії транслює в ефірі власну версію програми «Ревізор», яка ідентична оригіналу українського телеканалу.

Про це повідомляє прес-служба Нового каналу.

В Азербайджані програма виходить під назвою Yoxlama («Перевірка»).

«Нам прийшов лист від громадянина Азербайджану з повідомленням, що на місцевому телеканалі АТV виходить передача під назвою Yoxlama... Ми подивилися передачу в YouTube і переконалися, що вона справді практично повністю копіює «Ревізор», а також «Ревізорро» – адаптацію нашого формату в Росії. Навіть графіка така ж, відрізняється лише назва», - повідомила керівниця юридичного департаменту Нового каналу Катерина Мороз.

Новий канал разом із російським телеканалом «Пятница!» вже направили письмове звернення із проханням припинити транслювати програму в ефірі, оскільки авторські права порушені.

Вікторія Бурдукова, яка керує творчим об'єднанням, що виробляє «Ревізор», заявляє, що Новий канал не вперше зтикається із плагіатом.

«Якщо чесно, я думаю, що це не єдиний випадок плагіату на "Ревізор" на пострадянському просторі. Ми просто ще, напевно, не про всі знаємо. Наприклад, у Білорусі програма-підробка теж існує, але поки що лише в інтернеті, тому я не поспішаю йти до наших юристів, а просто спостерігаю за ними. Поляки теж пробували запустити щось подібне, наскільки я знаю. Що стосується Азербайджану, то, сподіваюся, що проблема там у тому, що люди ще просто не розуміють, що за використання чужої інтелектуальної власності треба платити. Ми їм розкажемо», - сказала вона.

Вікторія Бурдукова вважає, що штраф і ліцензійні платежі за транслювання попередніх випусків Yoxlama мають виплатити у будь-якому випадку.

Чи надасть Новий канал право азербайджанцям виробляти свою версію й надалі – питання відкрите. Особа, яка відправила листа на Новий канал, стверджує, що проект-плагіат вимагає у рестораторів гроші. «На відміну від "Ревізора" Yoxlama має негативну репутацію, оскільки її співробітники займаються здирництвом», – йдеться у листі.

«Будемо розбиратися. Плануємо висунути вимогу про виплату компенсації і припинення вироблення передачі Yoxlama з використанням формату "Ревізор". Нам ще доведеться вирішити, що робити далі: давати ліцензію на подальше існування чи вимагати закриття формату. Якщо чесно, ми занадто довго і наполегливо вибудовували власну репутацію, щоб продавати людям ліцензію фактично на здирництво, якщо вірити отриманому з Азербайджану листу», - сказала керівниця юридичного департаменту Нового каналу.

Нагадаємо, 11 квітня Господарський суд міста Києва переглянув  за заявою групи «1+1 медіа» справу «“Ревізор” проти “Інспектора Фреймут”» та залишив у силі своє рішення від 21 січня 2015 року: частково задовольнити позов Нового каналу і зобов'язати телеканал «1+1» і компанію «1+1 продакшн» не створювати будь-яких аналогічних програмі «Ревізор» творів, у тому числі проекту «Інспектор Фреймут», заборонив випускати «Інспектор Фреймут», а також зобов'язав «1+1 продакшн» і канал «1+1» виплатити Новому каналу компенсацію в розмірі понад 1,2 млн грн.

На фото - фрагмент програми Yoxlama

Фото: скрін відео Yoxlama

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY