detector.media
15.06.2016 15:26
Нацрада перевірить радіостанцію за скаргою херсонського Меджлісу
Нацрада перевірить радіостанцію за скаргою херсонського Меджлісу
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 9 червня призначила позапланову перевірку херсонської проводової радіостанції ТОВ «ТРК “Акс”» за скаргою голови Херсонського міського Меджлісу Ібрагіма Сулейманова.

Ібрагім Сулейманов поскаржився на ведучого програми «Відкритий мікрофон», який, на його думку, нав’язує слухачам негативне ставлення до кримськотатарського народу.

Проведений Нацрадою моніторинг зафіксував 25 квітня о 14:00 трансляцію ТРК «Акс» в ефірі першого каналу проводового радіо програми «Відкритий мікрофон», зміст якої має ознаки порушення ч. 1 ст. 28 закону «Про інформацію» та ч. 2 ст. 6 закону «Про телебачення і радіомовлення», оскільки у висловлюваннях ведучого наводилася інформація, що може бути використана для розпалювання національної ворожнечі.

Розпалювання ворожнечі Нацрада вбачає в таких словах ведучого: «У чому причини терористичного акту на Херсонщині? […] Версія сьома – національно-етнічна […]. Чи звернули ви, шановні читачі, увагу на те, що з певних часів у нашій області намагаються «застовпити» за собою певні позиції люди, які називають себе «активістами кримськотатарського народу»? Саме вони стали ініціаторами ряду дій, які мали шалений розголос і негативні наслідки як для мешканців нашої області, так і всієї держави […]. В останні кілька місяців ці люди пропонують свої послуги по «збереженню миру» в нашій області. І це при тому, що ми їх сюди не запрошували. У діях, які вони вчиняють, можна простежити ті самі «дестабілізуючи фактори», від яких вони й збираються нас «боронити». Виходить, що саме через їх дії ситуація в області постійно дестабілізується? Заяви, дії, іноді просто відверті провокації. Це робиться із далекоглядним прицілом? Лідери кримськотатарського народу заявили, що в області існують проблеми із спокоєм, і що вони беруться «охороняти» кілька районів області, для того, аби ситуація була під контролем. Цікаво, чи випадково це ті райони, які мають прямий вихід на узбережжя морів? Що виправдовує їх дії? Де привід для них? Де потреба? А ось вона – «терористичний» акт. Не дуже жертовний, але резонансний. Чим вам не привід зайняти «оборону»? Чим не виправдання виведення «патрулів»? Чому вони не просто пропонують свої послуги, а нав’язують їх, іноді ставлять громадськість перед фактом: «Ми будемо це робити!». Чому? Навіщо? Кому від цього зиск? У керівництві «активістів» заявляють, що вони узгоджують дії на міжнародному рівні, що є організації,які надають їм фінансову допомогу у формуванні збройних загонів. Керівники кримських татар заявили, що на їх думку, цей «терористичний» акт спрямований проти татар.Чому? Тому, що десь поруч знаходиться мечеть. Тоді чому автомобіль опинився за кілька кварталів, а не під самою мечеттю? І таких «чому» кілька десятків…».

За результатами перевірки Нацрада може визнати факт порушення й оголосити мовнику попередження або ж узяти результати перевірки до відома.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY