detector.media
04.06.2016 10:16
У Росії ФСБ затримала журналістів американського каналу НВО
У Росії ФСБ затримала журналістів американського каналу НВО
3 травня в Адлерському районі Сочі (Росія) співробітники російської ФСБ затримали знімальну групу американського телеканалу НВО. Журналістів було затримано, за повідомленнями російських ЗМІ, через відсутність дозволу перебування близько кордону із самопроголошеною Абхазією, яку контролює РФ.

Про це повідомляє низка російських ЗМІ з посиланням на інформацію чергового співробітника управління ФСБ в Сочі та джерела в силових структурах РФ.

«Затримано групу журналістів, в даний час продовжується розгляд справи», - повідомив черговий.

У свою чергу джерело в силових структурах розповіло, що троє громадян США були затримані в прикордонній зоні поблизу населеного пункту Веселе недалеко від російсько-абхазького кордону.

«За попередньою інформацією, троє людей, які представилися громадянами США і назвали себе журналістами, перебували в прикордонній зоні поблизу російсько-абхазького кордону, не маючи на те відповідного дозволу. Свій намір вони мотивували творчими планами, про те, що нібито хотіли зняти фільм», - повідомив співрозмовник агентства.

За його словами, в даний час співробітники правоохоронних органів встановлюють всі «обставини і причини знаходження жителів іноземної держави в прикордонній зоні Російської Федерації».

Тим часом, в соціальних мережах з'явилася інформація, що затримані ведучий американського телеканалу НВО Бернард Голдберг і продюсери Вокер і Джейк Разенхауери. Вони начебто знімали сюжет про виставлені на торги так звані «олімпійські» котеджі в Сочі. Також були затримані перекладач американців Дмитро Салтиковський і блогер Олександр Валов.

Пізніше у російських ЗМІ з’явилась інформація, що затриманих у прикордонному районі Сочі іноземних журналістів відпустили після «бесіди про основи російського законодавства». Як йдеться, співробітники ФСБ пояснили роз'яснили правила дотримання прикордонного режиму.

«У зоні 5 км Адлерського району Сочі від кордону з Абхазією діє особливий прикордонний режим. Перебування там іноземців обмежене, йдеться в повідомленні», - заявляють у РФ.

Нагадаємо, у березні 2014 року журналістів програми «События»  каналу «Україна» Олену Шевчук і В'ячеслава Філюшкіна, які були захоплені абхазькими спецслужбами в місці Сухумі, після п'ятигодинного допиту депортували з країни, перед тим видаливши весь відзнятий матеріал. 

Перед цим,12 березня 2014 року, з Абхазії депортували знімальну групу ТСН каналу «1+1» у складі корреспондента Наталки Пісні та оператора Сергія Кисельова. Перед цим зі знімальною групою зник зв'язок на кілька годин.

На фото - виставлені на продаж олімпійські коттеджі

Фото: islam-today.ru

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY