detector.media
24.05.2016 13:05
За фактом побиття журналіста «Громадського ТБ.Запоріжжя» відкрито провадження
За фактом побиття журналіста «Громадського ТБ.Запоріжжя» відкрито провадження
Запорізькі правоохоронці відкрили кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ст. 171 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) за фактом нападу на журналіста «Громадського ТБ.Запоріжжя» Анатолія Остапенка.

Про це повідомляє Відділ комунікації Головного управління Нацполіції (ГУНП) в Запорізькій області.

«24.05.2016 о 10:58 до Олександрівського відділення поліції Ленінського відділу ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення зі служби '102' про те, що до медичного закладу доставлено журналіста з легкими тілесними ушкодженнями», - повідомляє поліція.

Наразі відомості про подію внесені до Єдиного обліку.

«Серед версій, які розглядаються правоохоронцями, є і професійна діяльність потерпілого. Майно журналіста зловмисників не зацікавило. Попередня кваліфікація події – ст. 171 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Більш детальну інформацію буде надано пізніше. Триває перевірка», - йдеться у повідомленні правоохоронців.

Нагадаємо, 24 травня, о 9.50 ранку невідомі у масках напали на журналіста «Громадського ТБ. Запоріжжя» Анатолія Остапенка. Медики констатували у нього численні забиття та гематоми. Журналіст прямував на роботу, коли недалеко від власного дому його підрізала тонована автівка без номерів. З машини вибігли троє чоловіків у масках, які повалили Анатолія Остапенка на землю та протягом кількох хвилин били його руками та ногами. Потім невідомі сіли в машину та від’їхали. Нічого з цінних речей, за словами журналіста, нападники не взяли.

На місце одразу прибули поліцейські та медики.

Анатолій Остапенко пов’язує напад із своєю професійною діяльністю. Останнім часом він працював над кількома розслідуваннями щодо корупційних схем посадовців Запоріжжя та області.

На фото – постраждалий журналіст

Фото: «Громадське ТБ. Запоріжжя»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY