detector.media
06.05.2016 16:07
10 травня – лекція «Правда в епоху глобальних медіа»
10 травня – лекція «Правда в епоху глобальних медіа»
Програма імені Фулбрайта в Україні запрошує на лекцію професора Кліффорда Ґ. Крістіанса «Правда в епоху глобальних медіа», яка відбудеться 10 травня о 18.00 у прес-центрі інформаційного агентства «Українські новини» (Київ, вул. Еспланадна, 20, 1-й поверх, метро «Палац спорту»).

Глобалізація медіа зумовила особливу увагу до питань журналістської етики, особливо пошуків універсальних принципів. Принцип правди медіаповідомлень завжди був і залишається основним у друкованих та радіо- і телевиданнях. Лекція професора Крістіанса буде присвячена застосуванню принципу правди на міжнародному рівні в умовах революції медіатехнологій, що буде проілюстровано випадками у журналістиці та дослідженнями.

Кліффорд Ґ. Крістіанс (Clifford G. Christians) – гостьовий професор комунікацій, професор журналістики і медіа-знавства в Університеті штату Іллінойс (Урбана-Шампейн). Професор Крістіанс займається дослідженнями питань журналістської етики, є автором і співавтором багатьох праць, серед яких – Responsibility in Mass Communications, Good News: Social Ethics and the Press, Media Ethics: Cases and Moral Reasoning (переклад українською «Медіяетика: практичні випадки та моральні міркування» здійснено Школою журналістики і медіакомунікацій УКУ у 2014 році). Кліффорд Ґ. Крістіанс здобув ступінь бакалавра класичної філології, бакалавра і магістра богослов’я, магістерську ступінь із соціолінгвістики в Університеті Південної Каліфорнії, Ph.D. з комунікацій в Університеті штату Іллінойс. Він був гостьовим викладачем філософської етики в Прінстонському університеті і соціальної етики в Університеті Чикаґо, брав участь у «Програмі П’ю» в Оксфордському університеті.

Мова лекції – англійська. Буде забезпечено синхронний переклад українською.

Необхідно попередньо зареєструватися на подію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY