detector.media
29.04.2016 16:29
UMH продовжить видавати журнал «Forbes Україна»
UMH продовжить видавати журнал «Forbes Україна»
UMH продовжить видавати журнал «Forbes Україна»

Про це йдеться в заяві редакції журналу на його сторінці в Facebook.

Зокрема, в заяві зазначено, що, на думку UMH, він має законні підстави видавати «Forbes Україна» до визнання рішення американського суду на території України.

«Детектор медіа» публікує текст заяви повністю:

«Команда редакції Forbes.Україна, сформована в поточному вигляді 8 місяців тому, заявляє, що випускала журнал, слідуючи високим стандартам бренду Forbes, а також строго дотримуючись вимог ліцензійної угоди.

Ми вважаємо і вважали неприпустимими цензуру і будь-яке втручання в редакційну політику і запевняємо своїх читачів у тому, що були абсолютно неупередженими під час виконання своєї журналістської роботи.

Ми також знаємо, що в рішенні американського Арбітражу є політична складова - кінцевий бенефіціар Видавничого дому «УМХ» знаходиться під американськими санкціями, згідно списку, поданого Кабінетом міністрів України.

Роботодавцем редакції є Видавничий дім «УМХ», який на даний момент юридично має законні підстави видавати Forbes.Україна до визнання будь-яких рішень іноземних судів на території України. Ми обов'язково проінформуємо в разі зміни ситуації і подальших кроків.

Щиро ваша, команда Forbes.Україна».

Нагадаємо, 29 квітня видання Liga.net з посиланням на лист від Forbes Media LLC повідомив, що американський арбітраж остаточно заборонив UMH використовувати бренд Forbes, підтвердивши законність підстав для відкликання ліцензії.

Як повідомили у Forbes Media LLC, Міжнародний арбітражний суд Нью-Йорка, розглянувши 20 квітня суперечку між видавцем журналу «Forbes Україна» - UMH - і американським видавничим домом Forbes Media LLC, виніс рішення на користь останнього і відкликав ліцензію у «Forbes Україна».

UMH заборонили використовувати торгову марку видання Forbes, в тому числі «Forbes Україна», або будь-яке інше використання товарного знака у пресі, інтернет-ресурсах або мобільних додатках.

Суд вважає законним розірвання ліцензійної угоди Forbes Media LLC з UMH через порушення українським медіахолдингом цензури і принципів незалежної журналістики.

Відзначається, що при винесенні рішення арбітраж також посилався на порушення з боку UMH редакційних принципів ліцензійної угоди, заявивши, що останньому не вдалося зберегти цілісність і незалежність редакційної команди журналу «Forbes Україна».

У Forbes Media вважають, що суд повністю підтвердив законність їхніх дій щодо заборони українським партнерам використовувати торгову марку видання, домен і контент.

Нагадаємо, навесні 2014 року стало відомо, що американський видавничий дім Forbes відкликає ліцензію на випуск української версії журналу Forbes у компанії UMH Group. Згідно з офіційним листуванням юристів, «асоціація з "Forbes Україна" під керівництвом Сергія Курченка завдала шкоди престижу бренду Forbes і заплямувала товарний знак Forbes».

В офіційній заяві, поширеній 1 квітня 2014 року, UMH Group заявила, що видання журналу «Forbes Украина» продовжується «на законних підставах, відповідно до умов ліцензійної угоди і за узгодженням з власником брендуForbes Media LLC (США)».

7 серпня 2015 року припинив працювати сайт української версії журналу Forbes forbes.ua. Натомість матеріали видання розміщувалися за адресою forbes.net.ua. При цьому переадресації зі старого сайту на новий не відбувалося.

8 серпня компанія Forbes Media в особі старшого віце-президента з корпоративних комунікацій Forbes Мії Карбонелл заявила, що UMH Group більше не має права використовувати бренд Forbes, а також контент цього видання.  

28 грудня 2015 року господарський суд Чернівців зобов'язав доменного реєстратора Imena.ua розблокувати домен першого рівня forbes.ua. 13 січня 2016 року інтернет-версія українського Forbes повернулася на старий домен forbes.ua.

Фото - mediamedia.me

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY