detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
23.04.2016 15:05
«Честь професії - 2016»: як журналістам вручали нагороди за професійність (ФОТО)
«Честь професії - 2016»: як журналістам вручали нагороди за професійність (ФОТО)
Журналістський конкурс «Честь професії - 2016» назвав своїх переможців. «Детектор медіа» пропонує до уваги читачів фоторепортаж із події

22 квітня в «Холі Чемпіонів» столичного НСК «Олімпійський» відбулася церемонія нагородження переможців щорічного конкурсу «Честь професії». Найталановитіших представників професійної журналістики обирали цьогоріч уже всьоме. 

Організатори події зазначили, що отримали понад 900 матеріалів до розгляду. Професійне журі аналізувало роботи в п’яти основних категоріях: «Кращий матеріал з громадянською позицією», «Краще подання резонансного матеріалу», «Краще журналістське розслідування», «Краще подання складної теми» та «Надія журналістики». Крім того, Наглядова рада конкурсу визначала переможця в номінації «За людяність у нелюдяні часи», Програма Розвитку ООН в Україні обрала найкращу роботу на тему «Будуємо нову Україну разом», а компанія «Емвей Україна» вручила приз за матеріал, що надихає до створення власного бізнесу.

Попри бурхливу дискусію навколо конкурсу, що відбулася напередодні церемонії нагородження, і рішення деяких номінантів зняти свої роботи з фіналу, журі «Честі професії» розглядало всі журналістські матеріали, що ввійшли в шорт-лист і претендували на перемогу.

У Холі Чемпіонів збираються гості церемонії нагородження. Серед них - Юрій Марченко («Платформа»),

телеведучий Олексій Суханов (канал «Україна»),

журналіст, один із членів журі конкурсу Роман Скрипін,

Ольга Суська, доцентка «Києво-Могилянської академії», і Тетяна Лебедєва, почесна голова Незалежної асоціації телерадіомовників (праворуч).

Церемонія розпочалася вступним словом генерального директора Української асоціації видавців періодичної преси Олексія Погорєлова та виконавчої директорки НАМ Катерини М'ясникової, яка зазначила, що «Честь професії» розвивається все більше з кожним роком, і подякувала партнерам заходу. Пані М'ясникова також прокоментувала рішення десятьох журналістів зняти свої роботи з фіналу цьогорічного конкурсу: «Ми поважаємо наших колег з "Громадського ТБ", дійсно визнаємо їх внесок і в розвиток української журналістики, і в розвиток нашого суспільства. Ми сподіваємося, що всі виклики, які перед ними зараз стоять, будуть подолані, і наступного 2017 року ми разом з ними будемо вітати найкращих представників нашої професії».

«Сьогодні вечір суцільної перемоги. Цього року масив робіт величезний - ми вперше впритул наблизилися до першої тисячі зареєстрованих робіт. Над ними працювало 38 членів журі. Це визнання. Давайте сьогодні будемо радіти за наших колег. І рухатися вперед», - оптимістично додав Олексій Погорєлов.

Ведучі церемонії - Роман Вибрановський («UA: Перший») і Тетяна Даниленко (5 канал)

Олексій Погорєлов (УАВПП) і Катерина М'ясникова (НАМ)

У залі перед оголошенням результатів хвилюються не лише номінанти, але й ті, хто будуть оголошувати переможців. На фото - народний депутат України Григорій Шверк і шеф-редактор департаменту спецпроектів на каналі ICTV Ірина Соломко.

Пан Шверк радіє, що бачить у залі багато молоді - нове покоління вітчизняних журналістів. І оголошує переможця в номінації «Кращий матеріал з громадянською позицією».

Нею стає Ірина Соломко за роботу «Добровольці».

Музична пауза. На сцені - Аркадій Войтюк.


Телеведучі Тимур Мірошниченко та Василіса Фролова називають ім’я журналіста, которий зміг краще за інших подати резонансний матеріал.

І це - Олена Козаченко, журналіст «Слідство. Інфо», із роботою «Одеська мУтниця».

Знову невеличка перерва. Співає Віктор Павлік

Назву найкращого журналістського розслідування оголошують телеведучі Михайло Шаманов (Новий канал) і Оксана Гутцайт (ICTV). 

Перемагає робота «Ukraine Toxic Chemical Clean-up Under Investigation» Любові Величко, журналістки інтернет-видання «Тексти».

Телеведучий Олексій Суханов і медіаекспертка, заступниця шеф-редактора порталу «Детектор медіа» Світлана Остапа - про переможця в номінації «Краще подання складної теми». 

Ним став Олексій Бобровников, спецкореспондент програми «ТСН. Тиждень», із роботою «Цикл сюжетів про «сіру зону» на Донбасі».

Телеведучим Марії Орловій і Костянтину Грубичу доручили оголосити, хто цього року став «Надією журналістики».

Є привід радіти в редакції каналу «112 Україна», бо їхній журналіст Богдан Піленко визнаний найкращим серед молодих колег завдяки роботі «Немирне перемир’я».

На сцену вийшли Володимир Мостовий і Тетяна Лебедєва, аби вручити спеціальний приз від Наглядової ради «За людяність у нелюдяні часи».

Тут присутніх чекав найбільший сюрприз вечора - Наглядова рада віддала перемогу в номінації журналісту ГО «Громадське телебачення» Богдану Кутєпову (відеоробота «Чечетов. Прощання»), який першим зняв свою кандидатуру з фіналу кілька днів тому, про що заявив у колонці на порталі «Детектор медіа».

Звісно, пан Кутєпов не був присутній у залі. Організатори конкурсу заявили, що готові передати йому приз у будь-який час.

Ще одна музична пауза. Світлана Тарабарова співає тим, хто зараз захищає країну: «Повертайся живим!»

Нагороду від  Програми Розвитку ООН в Україні «Будуємо нову Україну разом» отримує Віталіна Приходько, керівник відділу думок журналу «Новое время», за їхній спільний із головним редактором Віталієм Сичем проект «Що коли Донбас завтра знову наш».

Ще один лауреат цього вечора - Андрій Фарисей, журналіст Forbes, із роботою «Пивная интуиция: как превратить локальную пивоварню в национального производителя». Його визнала кращим у номінації «Матеріал, що надихає до створення власного бізнесу» компанія  «Емвей Україна».

Завершив церемонію нагородження переможець шоу «Х-Фактор-6» Костянтин Бочаров.

Нагадаємо, що матеріали-переможці, а також усі зареєстровані на конкурс роботи можна подивитися на офіційному сайті «Честь професії».

Телеверсію церемонії нагородження 1 травня транслюватиме канал «UA:Перший».

Фото - Олексій Темченко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY