detector.media
21.04.2016 10:17
Порошенко підписав закон, який уточнює заборону показу нових російських серіалів (ДОПОВНЕНО)
Порошенко підписав закон, який уточнює заборону показу нових російських серіалів (ДОПОВНЕНО)
Президент України Петро Порошенко підписав закон №3359 «Про внесення змін до Закону України "Про кінематографію" (щодо фільмів держави-агресора)», який поширює заборону трансляції російських фільмів з творів, вироблених після 1 січня 2014 року, на твори, вироблені та (або) вперше оприлюднені (демонстровані) після 1 січня 2014 року.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Закон «Про внесення змін до закону України "Про кінематографію" (щодо фільмів держави-агресора)» №3359 надійшов до Верховної Ради із підписом глави держави 20 квітня.

Законопроект пропонує викласти частину другу статті 15-1 Закону «Про кінематографію» у такій редакції:  «Передбачена частиною першою цієї статті заборона розповсюдження  і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів  держави-агресора та їхніх окремих дій, поширюється на розповсюдження та демонстрування будь-яких фільмів незалежно від країни походження, виробництва після 1 серпня 1991 року. Заборона трансляції фільмів,  вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди, передбачених попереднім реченням органів та дій,поширюється на фільми, вироблені та (або) опубліковані (оприлюднені) після 1 січня 2014 року».

Голова Нацради Юрій Артеменко зазначив, що новий закон не дозволятиме телеканалам обходити заборону показу російський серіалів.

«Президент підписав закон про заборону російських фільмів.  Тепер розставлені всі крапки над "і". Відповідно до внесених змін будуть заборонені фільми з пропагандою та популяризацією, що не лише вироблені після 1 січня 2014, а й ті, що опубліковані (оприлюднені) після 1 січня 2014 року. Компанії дурили нас, вишукували прогалини. Довести це було просто неможливо, бо підтверджуючи документи надавали саме виробники, які знаходись в Росії. Обманювати, сподіваюсь, більше не вийде. Якщо у даних телекомпаній не працює совість, працюватиме закон», - написав він у Facebook.

Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроект №3359 від 27 жовтня 2015 року «Про внесення змін до Закону України "Про кінематографію" (щодо фільмів держави-агресора)» 29 березня. За рішення проголосували 237 народних депутатів.

Автори законопроекту: народні депутати Вікторія Сюмар, Микола Княжицький, Ірина Геращенко, Андрій Павелко, Єгор Соболєв.

Нагадаємо, 5 лютого 2015 року Верховна Рада України прийняла закон про заборону трансляції  фільмів РФ,  вироблених після 1 січня 2014 року. Недосконалість формулювання закону дозволяла телеканалам обходити заборону за допомогою сфальшованих документів про час виробництва серіалу чи фільму.

18 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки телеканалів «1+1» та «Україна» на підставі скарг на трансляцію в їх ефірі заборонених фільмів і серіалів. 

Фото: з відкритих джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY