detector.media
10.04.2016 08:54
Катерина Горчинська назвала розслідування «Слідства.інфо» щодо президентських офшорів чесною помилкою
Катерина Горчинська назвала розслідування «Слідства.інфо» щодо президентських офшорів чесною помилкою
Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook

«Є таке поняття в журналістському сленгу як honest mistake – чесна помилка. Це означає, що журналіст чесно, в міру своїх навичок, доступних засобів і часу, виконав свою роботу, але на виході все одно зробив помилку. Особисто я вважаю, що подібна ситуація мала місце в гучному розслідуванні “Слідства.Інфо” про офшори Президента, що вийшов в рамках глобального проекту Panama Papers», - написала виконавча директорка «Громадського телебачення», зазначивши, що це її особиста думка як журналіста і редактора.

Що стосується її позиції як топ-менеджера мовника, то пані Горчинська окреслила її так: «Мені важливо розвинути здатність до реакції всередині організації. А також здатність вчити уроки з помилок. Я розумію, що одна з причин величезного скандалу навколо Слідства.інфо“ – це нестача навичок у журналістів тонко розповісти історію. І що гучні крики навколо – це (в тому числі) і крик про те, що потреби аудиторії змінилися. Аудиторія відчуває нестачу філігранності роботи – і на такий сигнал я повинна, і буду, реагувати. Як? Я не можу сказати, що у мене є повністю сформульована відповідь. Але у мене є алгоритм, як я буду її шукати. Елементами відповіді повинні стати і підвищення кваліфікації, і структурні зміни в редакції, в тому числі, в редакції “Слідства.інфо“. Я вже розмовляю з партнерами, тренерами, донорами на цю тему».

Нагадаємо, 3 квітня на трьох каналах - «Громадському ТБ», UA:Першому та каналі «24» було показано розслідування програми «Слідство.Інфо» (проект «Громадського ТБ») «Офшори державного рівня» щодо офшорних компаній президента Петра Порошенка, яке викликало професійну дискусію.

5 квітня Редакційна рада «Громадського телебачення» розглянула це дослідження на предмет дотримання редакційних стандартів.

На думку редакційної ради, сюжетна лінія подій в Іловайську (на якій акцентується в розслідуванні про офшорні компанії Петра Порошенка) важлива для повного розуміння контексту подій, наведених у розслідуванні. Але стилістика подачі розслідування та надмірне використання архівних кадрів подій на сході України відволікає глядача від суті розслідування про офшори президента, зміщує сприйняття у площину емоцій.

Фото - MediaSapiens

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY