detector.media
08.04.2016 18:01
Окупований Крим змушені були залишити десять ЗМІ - Гаяна Юксель
Окупований Крим змушені були залишити десять ЗМІ - Гаяна Юксель
Головна редакторка кримськотатарського видання QHA Гаяна Юксель стверджує, що з окупованого Росією Криму на материкову Україну через тиск виїхали вже десять ЗМІ.

Про це вона повідомила на прес-конференції в Києві 8 квітня, передає видання «Крим.Реалії». Прес-конференція була проведена до Дня кримськотатарської журналістики, який відзначається 10 квітня.

«Ухвалення окупаційної влади, згода з проведеною політикою, відсутність свободи слова, відсутність критики, оповіщення про події, що відбуваються в тому контексті, який вигідний самопроголошеної кримської влади. В результаті цієї інформаційної політики ті засоби масової інформації, що не були згодні з відбувалися змінами, вони були видавлені з території півострова. Всього з території Криму вийшли десять ЗМІ - і кримськотатарські, і українські - які зараз продовжують свою роботу на материковій частині України», - повідомила Гаяна Юксель.

Вона також назвала маніпуляцією інформацію підконтрольних Росії влади півострова про нібито десятках кримськотатарських ЗМІ в Криму.

«Це чисто спекулятивна інформація, вона заснована тому, що в ліцензійній заявці є сьомий пункт, де вказана мова мовлення, і тут багато ЗМІ вказують і кримськотатарську мову, а кримський Роскомнагляд говорить, що на території півострова здійснюють діяльність кримськотатарські ЗМІ. Тобто, 65 ЗМІ вказало кримськотатарську мову, і Роскомнагляд тепер вважає їх кримськотатарськими. Це чисто маніпулятивний хід, який анітрохи не відображає ситуацію», - пояснила вона.

Нагадаємо, на прес-конференції в Києві 8 квітня  кримськотатарські журналісти звернулися до колег в Україні та світі з проханням підтримати їх у прагненні «донести правду про анексований Росією Крим». Раніше  міністерство інформаційної політики України повідомило, що в анексованому Росією Криму за останні два роки було зафіксовано понад 170 правопорушень стосовно журналістів і засобів масової інформації.

Фото: Інна Аннітова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY