detector.media
08.04.2016 15:34
Кримськотатарські журналісти закликали ЗМІ не забувати про тему порушень прав людини у Криму
Кримськотатарські журналісти закликали ЗМІ не забувати про тему порушень прав людини у Криму
Кримськотатарські журналісти звернулися до колег в Україні та світі з проханням підтримати їх у прагненні «донести правду про анексований Росією Крим».

Про це йдеться у повідомленні «Крим.Реалії».

«Ви, наші колеги в Україні та за кордоном, ви є гарантією того, що хоча б на якомусь рівні безпеку нашого народу в Криму буде зберігатися. Чим більше ми будемо говорити про Крим, тим більше у нас буде важелів впливу на окупанта... Єдиний спосіб захисту - це інформаційна альтернатива і ми розуміємо, що це залежить не тільки від нас, але і від вас», - звернулася до журналістів від імені колег радник міністра інформаційної політики України з питань Криму Еміне Джеппар на прес-конференції в Києві 8 квітня.

Журналісти у своєму відеозверненні звернули увагу, що в умовах окупації свобода слова в Криму неможлива, порушуються права журналістів, закриваються незалежні засоби масової інформації, а ті, що залишилися працювати на півострові, ретельно контролюються кримською владою, підконтрольною Росії. Кримськотатарські журналісти відзначають, що «кримчани залякані і часто не бажають співпрацювати з журналістами».

«Одним з важливих кроків, який ми можемо протиставити ситуації в Криму, є донесення правдивої інформації тут, з материка, а також поза межами Криму. Звертаюся до всіх колег, щоб тема Криму, особливо порушення прав людини, знущання в Криму, не сходили б з українських ЗМІ і постійно звучали», - сказала журналіст, головний редактор видання QHA Гаяна Юксель.

Кримськотатарські журналісти у відеозверненні розповідають про нинішню ситуацію в включеному Росією Криму і закликають колег активно піднімати тему Криму в інформаційному просторі країни і всього світу.

Нагадаємо, міністерство інформаційної політики України повідомило, що в анексованому Росією Криму за останні два роки було зафіксовано понад 170 правопорушень стосовно журналістів і засобів масової інформації.

Фото: Інна Аннітова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY