detector.media
05.04.2016 10:26
Стець заявив про маніпуляцію у розслідуванні про офшори Порошенка
Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що офшорні компанії Президента України Петра Порошенка не створювалися під час Іловайської трагедії, як про це було сказано у розслідуванні журналістки Ганни Бабинець «Подвійне життя президента» для програми «Слідство.Інфо» на «Громадському ТБ».

Про це Юрій Стець сказав в ефірі «Громадського ТБ», йдеться на сайті мовника.

«Говорити, що створення офшорної структури в час подій в Іловайську — це не зовсім правда. В цьому і полягає маніпулятивний момент в цій програмі», — зазначив міністр.

Водночас Юрій Стець наголосив, що «питання щодо офшорів зависли в повітрі, і на них потрібно дати відповіді».

Нагадаємо, 3 квітня було оприлюднене розслідування Ганни Бабінець «Подвійне життя президента» для програми «Слідство.Інфо», у якому стверджувалося, що Петро Порошенко,  всупереч заявам, досі не передав свої активи у «сліпий траст», однак почав реструктуризацію своїх активів Roshen, створивши для цього три офшорні компанії. Також повідомлялося, що він - єдиний власник компанії Prime Asset Partners Limited на Віргінських островах.

Після виходу розслідування Петро Порошенко прокоментував наявність трьох офшорних компаній, які були виявлені в результаті розслідування програми «Слідство.Інфо».

«Я перша посадова особа в Україні, яка серйозно ставиться до декларування своїх статків, сплати податків і питання конфлікту інтересів, які вирішую в рамках українського законодавства та міжнародного приватного права. Ставши Президентом, я відійшов від управління активами, доручивши цю справу відповідним консалтинговим та юридичним компаніям», — написав він у Facebook.

За словами Президента України, він чекає на пояснення зі сторони тих консантилгових і юридичних компаній, які займалися реструктуризацією Roshen. «Очікую, що вони нададуть вичерпні пояснення для української та міжнародної преси», — наголосив він.

В свою чергу, юристи фірми Avellum заявили, що створення офшорів було необхідним для передачі компанії Roshen у «сліпий траст».

В Генеральній прокуратурі України заявили, що не будуть розслідувати справу щодо офшорів президента України Петра Порошенка. Як повідомив прокурор Владислав Куценко, ГПУ не бачить у цій інформації складу злочину.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) заявило, що Президент України не є підслідною НАБУ особою, і Бюро не має повноважень починати щодо нього досудове розслідування.

Нагадаємо, 3 квітня Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) опублікував розслідування про офшори, пов'язані з панамським реєстратором Mossack Fonseca. У матеріалах йдеться про угоди і офшорах 12 діючих і колишніх світових лідерів, 128 політиків та офіційних осіб і 29 мільярдерів зі списку найбагатших людей Forbes. Зокрема, згадуються угоди, до яких причетні Президент України Петро Порошенко, король Саудівської Аравії Салман, прем'єр-міністри Ісландії і Пакистану, родичі голови КНР Сі Цзіньпіна і президента Азербайджану Ільхама Алієва.

Напередодні ведучий «Слідство.Інфо» Дмитро Гнап анонсував  публікацію у рамках розслідування ICIJ піблікації матеріалів щодо «сліпого трасту» Президента України Петра Порошенка, які, за його словами, мали показати відразу три українські канали – «Громадське ТБ», «UA:Перший» та канал «24».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY