detector.media
14.03.2016 14:21
На Рівненщині журналістам «Стоп корупції» перешкоджав голова райради – відкрито провадження
На Рівненщині журналістам «Стоп корупції» перешкоджав голова райради – відкрито провадження
10 березня знімальній групі програми «Стоп корупції» перешкоджав голова районної ради Рокитнянського району (Рівненська область) Григорій Мініч.

Про це повідомляє видання «Стоп корупції».

Журналістка програми «Стоп корупції» Лілія Ткачук розповіла, що знімальна група вирушила на Рівненщину, розслідуючи бізнес-діяльність голови Рокитнянської райради Григорія Мініча. Інцидент стався на вулиці, де живе родина голови райради.

«Спочатку автівці "СтопКора" перегородила дорогу машиною його невістка, потім до такого ж маневру вдався і син, а пізніше на шляху журналістів став сам одіозний чиновник. На моє питання, що ви робите, й ми, що повертаємося в бандитські 90-ті, Мініч відповів: "Ще гірше"», - розповіла Лілія Ткачук.

Видання повідомляє, що посадовець заспокоївся, коли дізнався, що в автівці журналісти.

Знімальна група «Стоп корупції» викликала на місце поліцію, проте правоохоронці не приїхали.

Пізніше Лілія Ткачук звернулась у місцеве відділення поліції та написала заяву про перешкоджання професійній діяльності. Видання повідомляє про відкриття кримінального провадження за статтею 171 «Перешкоджання професійній діяльності журналіста».

Нагадаємо, закрите київською обласною поліцією провадження про напад на журналістку програми «Стоп корупції» Лілію Ткачук відновлено і передано з Броварської міської прокуратури до Київської обласної. Це питання також розгляне парламентський Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики.

Раніше журналістка інформаційного порталу Лілія Ткачук постраждала під час зйомок сюжету в Княжичах (Київська область): вона вирішила поцікавитися, на яких підставах встановлено шлагбаум посеред вулиці. На журналістку напав місцевий житель села Дмитро Іванов, який кричав, ображав і штовхав дівчину. За фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 171 ККУ.

Фото: скрін відео «Стоп корупції»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY