detector.media
04.03.2016 13:37
Донбасу потрібні позитивні історії в ЗМІ, а не лише негатив і жахіття – Жебрівський
Донбасу потрібні позитивні історії в ЗМІ, а не лише негатив і жахіття – Жебрівський
Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає, що контент для мешканців Донбасу не має нести суцільний негатив – потрібні також і позитивні історії про відновлення Донбасу, яке поступово відбувається.

Про це Павло Жебрівський сказав у привітальному слові до учасників конференції «Стратегія мовлення для Донбасу», яка розпочалася 4 березня в місті Краматорську Донецької області.

«Я розумію, що зараз продається найкраще негатив. Але сьогодні на території Донеччини йде війна. І завдання журналістів, як і лікарів, - не нашкодити. Це я виставив би одним з ключових пріоритетів», - сказав він.

Як приклад він розповів, що за останній час на Донеччині було відновлено чотири об’єкти (які саме – не уточнив), і на відкриття лише одного з них приїхали журналісти. «Коли ми звертаємося до журналістів – вони кажуть, що це не їхня редакційна політика», - зауважив пан Жебрівський.

На його думку, саме позитивні історії можна протиставити російській інформаційній агресії. Він закликав власників і редакторів засобів масової інформації «показувати тренди, що сьогодні територія, контрольована українською владою, поступово відновлюється, що сьогодні тут поступово відновлюється громадянське суспільство». Якщо в ЗМІ не буде таких історій, на думку пана Жебрівського, в людей не буде мотивації відновлювати Україну на території Донеччини.

Павло Жебрівський закликав ЗМІ до балансу позитивної й негативної інформації: «Мені б хотілося, щоб контент був збалансований, особливо, що стосується Донеччини та Луганщини. Не можна показувати тільки жахіття, тільки погане. На території Донеччини, контрольованій українською владою, живе 2 млн осіб. У муках тут народжується українська нація, й ці паростки треба підживлювати, треба підтримувати».

Фото - Незалежна асоціація телерадіомовників

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY