detector.media
26.02.2016 15:23
Розслідування погроз сумській журналістці взяли на контроль Аваков та головний поліціянт Сумщини
Розслідування погроз сумській журналістці взяли на контроль Аваков та головний поліціянт Сумщини
Радник міністра внутрішніх справ України Михайло Апостол повідомив, що хід розслідування кримінальної справи щодо погроз журналістці сумській Олені Адаменко перебуває під особистим контролем глави МВС Арсена Авакова та керівника Головного управління Національної поліції (ГУ НП) в Сумській області Миколи Лушпієнка.

Про це повідомляє Сектор комунікацій ГУ НП в Сумській області з посиланням на заяву Михайла Апостола під час прес-конференції 25 лютого. У прес-конференції також взяла участь Олена Адаменко.

Михайло Апостол повідомив, що приїхав до Сум за дорученням Арсена Авакова, аби розібратися в ситуації, пов’язаній із заявою сумської журналістки Олени Адаменко. 

Нагадаємо, 24 лютого журналістка каналу «UA: Суми» повідомила, що їй погрожують розправою за журналістські розслідування щодо нелегальних бензозаправок. Погрози надійшли на її електронну пошту.

Радник міністра повідомив представникам ма-медіа, що за фактом погроз журналістці в поліції відкрите кримінальне провадження. З метою забезпечення безпеки Олені Адаменко надана охорона. Хід розслідування кримінальної справи перебуває на особистому контролі міністра внутрішніх справ України і керівника Головного управління Національної поліції області.

Михайло Апостол зазначив також, що задоволений роботою правоохоронців і запевнив, що найближчим часом розслідуванню резонансної справи буде завершено.

Як писав «Детектор медіа», Олена Адаменко повідомила 24 лютого, що їй погрожують: «Вчора на пошту прийшло повідомлення "Ну що, собачка, попалася? Більше не треба писати про бензин. Він взагалі тут ні до чого, але легко розливається і добре загоряється. Небезпечно, може бути, особливо для людей»».

Генеральний директор каналу «UA: Суми» Микола Чернотицький також пов’язує погрози журналістці із розслідуваннями щодо нелегальних заправок. Він припускає, що погрози надійшли після двох сюжетів телеканалу «Під прицілом. “Ганьба сумської міліції”» та «Викрили ще одну нелегальну заправку у Сумах». Останній матеріал вийшов в ефір 23 лютого. За його словами, Олена Адаменко звернулася із заявою про погрози в СБУ.

 

Фото: Сектор комунікацій ГУ НП в Сумській області

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY