detector.media
24.02.2016 18:47
СБУ заборонила креативній продюсеці «НІС» Марії Столяровій в’їзд в Україну на п’ять років (ВІДЕО)
СБУ заборонила креативній продюсеці «НІС» Марії Столяровій в’їзд в Україну на п’ять років (ВІДЕО)
За інформацією джерел «Детектора медіа», Марія Столярова вже покинула Україну.

Креативному продюсеру ТОВ «НІС», яке виробляє новини та інформаційно-аналітичні програми на каналі «Інтер», громадянці Росії Марії Столяровій, яка сьогодні була звільнена за угодою сторін, СБУ заборонила в'їзд до України на п’ять років. Про це повідомила прес-секретарка СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook:

«Російська журналістка Марія Столярова отримала "квиток в один бік" та під наглядом співробітників Служби безпеки України залишила територію нашої держави.  Перед цим співробітники ‪‎СБУ‬ провели слідчі дії зі Столяровою. Їх цікавили брудні виловлювання росіянки під час сюжету про Героїв Небесної Сотні.

Також у них були питання стосовно її перебування на тимчасово окупованих територіях у 2014 році та щодо її ймовірної участі у терористичних організаціях ДНР/ЛНР. Здійснюється системний аналіз та вивчення її дописів у соціальних мережах, що можуть містити ознаки антиукраїнської пропаганди. У подальшому будуть надана відповідна оцінка. СБУ було прийнято рішення – скоротити термін перебування на території України вищезазначеної громадянки РФ за вчинення дій, що завдають шкоди інтересам України. З тих же підстав їй заборонено в’їзд до нашої країни терміном на п’ять років», - написала пані Гітлянська у своєму Facebook. 

За інформацією джерел «Детектора медіа», Марія Столярова вже залишила Україну.

Згодом СБУ поширила в YouTube відео видворення пані Столярової з України.

Раніше керівник апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук повідомив, що СБУ перевірить «ті висловлювання і заклики, інформацію у соцмежрежах, яку пов'язують із цією особою», маючи на увазі слова Марії Столярової.

Нагадаємо, 21 лютого в програмі «Подробности недели» на каналі «Інтер» випускова редакторка Марія Столярова вимовила фразу з використанням нецензурної лексики. Інцидент стався під час прямого ефіру, коли журналістка Олена Зоріна спілкувалася з родичами загиблих на Євромайдані 18-21 лютого 2014 року.

Марія Столярова пояснила «Детектору медіа», що в той момент перебувала за кадром, і ніякого зв’язку між її висловом та сюжетом не існує: за її словами, відбулася технічна помилка. Вона запевнила, що готова вибачитися перед родичами «Небесної сотні».

Цей інцидент Нацрада має намір розглянути на засіданні 25 лютого. Громадська рада радить Нацраді рекомендувати телеканалу «Інтер» принести публічні пояснення та вибачення за збій, унаслідок якого в ефір потрапила ненормативна лексика.

Водночас телеканал «Інтер» заявив, що обурений інцидентом, що стався в ефірі програми «Подробности недели» 21 лютого, й нагадав, що випускова редакторка програми Марія Столярова, яка нецензурно висловилася під час прямого ефіру, працює не на каналі «Інтер», а в ТОВ «Національні інформаційні системи» («НІС»). Як відомо «НІС» готує для телеканалу випуски новин та інформаційно-аналітичні програми.

Марія Столярова також пояснила «Детектору медіа» свої публікації у Facebook у 2014 році, коли називала протестувальників на Майдані «натовпом нациків» та «орками» і симпатизувала «Беркуту», необхідністю «маскування» задля збереження лояльності російського телеканалу «РенТВ», де вона тоді працювала, і для підвищення довіри з боку «Беркуту». У травні 2014 року вона опублікувала своє фото в компанії бійців сепаратистського батальйону «Восток» з коментарем: «Дуже ввічливий батальйон "Восток"! Мої улюблені хлопці в Донецьку!». Варто також нагадати, що Марія Столярова називала у 2015 році Рамзана Кадирова «найбільшим патріотом Росії», а українців і росіян - одним народом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY