detector.media
19.02.2016 17:07
Швейцарська Edipresse Group через кризу зменшила свою частку в українському бізнесі
Швейцарська Edipresse Group через кризу зменшила свою частку в українському бізнесі
Швейцарська медіагрупа Edipresse Group зменшила свою частку в структурі власності українського видавничого дому «Едіпресс Україна» до 25%. Про це «Детектору медіа» повідомили в піар-службі «Едіпресс Україна».

Раніше Edipresse Group володіла 100% статутного капіталу української компанії. Процес перерозподілу часток в «Едіпресс Україна» розпочався ще в серпні 2015 року. На сьогодні етап переоформлення завершено. За результатами угоди швейцарська штаб-квартира залишила за собою 25% компанії, а 75% «Едіпресс Україна» стало належати генеральному директору Інні Катющенко (на фото), яка керує компанією з 2003 року.

У коментарі «Детектору медіа» Інна Катющенко підтвердила, що зміни пов’язані з кризою. «Так, зміни пов’язані з кризою. Ще рік тому, під час першої хвилі скачка курсів, було прийнято рішення. Однак у нас були гарні ринкові позиції, й Edipresse не хотів повністю йти з ринку. Тому ми прийшли до певних домовленостей», - повідомила пані Катющенко.

«Ми раді досягнутої угоди з Інною Катющенко. З огляду на її тривалий і успішний досвід керівництва компанією "Едіпресс Україна", ми вважаємо, що ніхто не впорається із завданням подальшого розвитку і зростання бізнесу краще, ніж вона. Наша впевненість також відбилася в рішенні залишатися активним міноритарним акціонером української компанії», - прокоментував угоду віце-президент міжнародної медіагрупи Edipresse Себастьян Ламуньєр.

В «Едіпресс Україна» повідомили, що зміна структури власності дозволить українському холдингу простіше і швидше приймати рішення, що стосуються розвитку нових напрямків бізнесу. Компанія починає працювати за межами України: журнал Winx незабаром буде продаватися і в Литві, Латвії та Естонії. Найближчим часом готується старт двох нових онлайн-проектів. Почалася підготовка номінації «Viva! Найкрасивіші 2016».

«Я сприймаю кризу як сприятливу ситуацію для розвитку нових напрямків – вони стають набагато доступнішими. Медіабізнес дуже динамічний, він не терпить застою. Поки я бачу, що ми на правильному шляху», - сказала «Детектору медіа» пані Катющенко.

Видавничий дім «Едіпресс Україна» володіє портфелем з 12 періодичних видань і понад 10 спеціальних друкованих випусків, семи онлайн-майданчиків, трьох бокс-сервісів. Також у структурі компанії працює напрямок custom publishing, event-агенція, цифровий сейлз-хаус (обслуговує 13 спеціалізованих онлайн-майданчиків для жінок). Компанія займається розробкою креативних концепцій і стратегії просування для товарів і послуг, надає послуги дистрибуції преси.

За даними «Комунікаційного альянсу», «Едіпресс Україна» за обсягами рекламних надходжень за 2015 рік посів серед видавничих домів четверте місце з оціночним бюджетом 76,21 млн грн (бюджет вираховується з прайсових цін видань на рекламу). За цими ж даними, до топ-30 видань за рекламними надходженнями увійшли три журнали «Едіпресс Україна»: Viva!, «Единственная» і «Твой малыш».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY