detector.media
18.02.2016 16:56
В Україні нарешті затверджено Методику визначення зони покриття цифрової телемережі стандарту DVB-T2
В Україні нарешті затверджено Методику визначення зони покриття цифрової телемережі стандарту DVB-T2
В Україні затверджено методику «Метрологія. Визначення зони покриття мережі цифрового наземного телевізійного мовлення стандарту DVB-T2», необхідну для вимірювання реальної зони покриття цифровим сигналом компанії «Зеонбуд».

Про це повідомляє Національна рада з питань телебачення і радіомовлення з посиланням на ДП «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів».

Методику розробило ДП «Український державний центр радіочастот», її внесено до Державного реєстру методик виконання вимірювань та реєстру організаційно-методичних документів з метрології наказом від 31.12.2015 № 636 з позначенням МВУ072/09-2015.

Методика застосовується для оцінювання зон покриття території та охоплення населення України цифровим наземним телевізійним мовленням стандарту DVB-T2 з метою визначення реального стану надання послуг цифрового телевізійного мовлення операторами цифрових багатоканальних телемереж.

Методика призначена і забезпечує виконання вимірювань рівня сигналу від передавачів цифрового наземного телевізійного мовлення і перевірки його відповідності нормам міжнародних рекомендацій.

Нацрада обіцяє опублікувати на своєму сайті методику «Метрологія. Визначення зони покриття мережі цифрового наземного телевізійного мовлення стандарту DVB-T2», коли офіційно отримає її.

Нагадаємо, що відповідно до умов ліцензій «Зеонбуд» має забезпечити покриття 95% населення цифровим сигналом. Компанія декларує, що виконує умови ліцензії, тоді як за різними неофіційними даними рівень покриття менший і може становити навіть 60% населення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY