detector.media
12.09.2015 10:02
«Воля» пропонує телеканалам отримувати плату з провайдерів в обмін на частину доходів з реклами

Однією з моделей збільшення доходів від монетизації діяльності телевізійних мовників може стати перехід на систему платних взаємин з провайдерами в обмін, наприклад, на частину доходів від реклами. Таку думку в колонці на «ЛігаБізнесІнформ» висловив президент телекомунікаційної компанії «Воля» Сергій Бойко.

 

«Для провайдерів у цьому випадку компенсація такої плати за контент телеканалам буде за рахунок додаткових доходів (наприклад, за рахунок перетікання абонентів від нелегальних гравців, які не захочуть оплачувати контент)», - уточнив пан Бойко.

 

За його словами, якщо українські медійники і ТБ-провайдери все ж домовляться про перехід на платну систему взаємовідносин, то телегрупам потрібно буде врахувати дві характерні особливості ринку платного ТБ:

 

- на каналах платного ТБ або взагалі немає реклами, або її дуже мало, тому що глядач платить за можливість дивитися цікавий йому контент, а не рекламу;

 

- всі канали платного ТБ орієнтуються насамперед на потреби глядачів. Тому найбільша їхня частина є нішевими або вузькоформатними.

 

«Українські медіагрупи повинні будуть визначити, які з їхніх телеканалів залишаться рупорами, якщо вони вирішать залишити хоча б по одному такому каналу, а які з них будуть переформатовані в платні. Тому новації і зміни насамперед торкнуться менеджменту медіагруп, їхнього ставлення до контенту, їхнього ставлення до провайдерів. А виграє від цього в першу чергу споживач, тому що зараз медіагрупи більше орієнтуються на підняття рейтингу і кількість переглядів реклами, ніж на потреби кожної конкретної групи глядачів», - написав Сергій Бойко.

 

Нагадаємо, 8 вересня під час відкритої дискусії провайдерів ринку платного телебачення та представників медіагруп про майбутнє українського ТБ (в рамках конференції PayTV in Ukraine на Kiev Media Week) глава StarLightMedia Володимир Бородянський заявив, що його медіагрупа готова кодувати канали вже з 1 січня наступного року . І якщо не в складі ефірної платформи, що наразі name="_GoBack">заборонено законодавством, то принаймні супутникової.

 

Пан Бородянський звернувся до колег, а також до заступника голови Нацради Григорія Шверка з вимогою діяти активніше в напрямку розвитку ринку платного телебачення. Він також був незадоволений тим, що представники оператора Viasat не хочуть іти назустріч і заводять ситуацію в глухий кут, закликаючи залучити в процес «Зеонбуд», але генеральний директор компанії Оксана Ферчук пообіцяла, що розгляне цю пропозицію.

 

Сергій Бойко виступав модератором конференції.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY