detector.media
02.09.2015 10:00
3 вересня - у Києві представлять роман Сергія Лойка «Аеропорт»
3 вересня - у Києві представлять роман Сергія Лойка «Аеропорт»

Презентація роману американського журналіста Сергія Лойка «Аеропорт» відбудеться у четвер, 3 вересня, в Українському домі. Початок о 18.30. Вхід вільний.

 

Сергій Лойко - єдиний іноземний кореспондент, який побув у Донецькому аеропорту під час його героїчної оборони українськими бійцями. Журналіст отримав у США ряд журналістських нагород за свої матеріали з України.

 

Під час підготовки роману автор записав понад 40 годин інтерв'ю з кіборгами-захисниками аеропорту. Багато хто з них стали військовими консультантами роману.

 

Роман «Аеропорт» - не хроніка, а художній вимисел, побудований на реальних фактах. За сюжетом книги разом з кіборгами в аеропорту знаходиться американський фотограф, який з ряду причин переживає цю необов'язкову війну як особисту драму. Через його очі, немов у калейдоскопі, в перервах між боями, читач бачить всю історію з Майдану до знищення аеропорту.

 

Гурт «Океан Ельзи» дозволив використовувати пісню в їх виконанні до буктрейлеру книги.

 

Роман «Аеропорт» поставив рекорд попередніх замовлень художньої літератури в Україні: більше тисячі примірників були куплені в одному з інтернет-магазинів ще до презентації видання.

 

Одна з голлівудських студій веде переговори про екранізацю статей автора, що вийшли в американському виданні Los Angeles Times.

 

Фотогалерея кіборгів Донецького аеропорту, яка зробила Сергія Лойка відомим в Україні, не була редакційним завданням і вийшла випадково. Автор подарував портрети бійцям, вони продаються на благодійних аукціонах для купівлі обладнання військовим госпіталям.

 

Брифінг для ЗМІ відбудеться до початку заходу о 18.00.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY