detector.media
18.08.2015 16:05
У жовтні в кінопрокат вийдуть українські фільми «Політ золотої мушки» та «Гетьман»

8 жовтня на екрани українських кінотеатрів вийде комедійний фільм Івана Кравчишина «Політ золотої мушки», а з 29 жовтня глядачі зможуть побачити на широкому екрані драму Валерія Ямбурського «Гетьман». Про це «Детектор медіа» повідомили в прес-службі компанії-дистриб'ютора обох стрічок Ukrainian Film Distribution.

 

«До нас звернулися автори цих стрічок, і ми з радістю погодилися підтримати національний продукт. На "Політ золотої мушки" плануємо 40-50 екранів, "Гетьман" - 70 екранів», - повідомила дистриб'юторська компанія.

 

Нагадаємо, виробництвом стрічки «Політ золотої мушки» займалася компанія «Трембіта кіно». Фільм-притча  був представлений у програмі шостого Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ). Бюджет картини склав 16 мільйонів гривень. Половину цієї суми надало Державне агентство України з питань кіно, решту - низка інвесторів.

 

 

«Дівчинка, яка любить дивитися кіно на небі, три рази розказує одну ту ж історію про те, як в їхньому селі через бика ледь не почалася третя світова війна. Вона поет і пише оду на смерть дзідзя, який помираючи сказав: людське життя - то як політ золотої мушки над вогнем, дуже яскраве, але дуже коротке!», - йдеться у синопсисі стрічки.

 

У ролях: Софія Кравчишин, Сергій Великий, Олег Цьона, Володимир Процюк, Тарас Бобеляк, Богдан Юсипчук, Наталя Олексів, Анна Назаревич.

 

29 жовтня в прокаті стартує драма Валерія Ямбурського «Гетьман», яка розповідає про долю однієї з найбільш суперечливих фігур в історії України Богдана Зиновія Хмельницького. Виробник - студія «Дарзіні». Фільм знято приватним коштом, розмір бюджету його творці не розголошують.

 

«Історія починається з 1647 року, і показує період повстання українського козацтва проти польської шляхти. Але головною лінією сюжету стає не саме повстання, а трагічна любов Богдана Хмельницького до молодої польки Гелени», - зазначається в синопсисі.

 

 

У фільмі зіграли Костянтин Лінартович, Фатіма Горбенко, Сергій Калантай, Станіслав Лозовський, Наталя Кобізька, Михайло Голубович, Дмитро Лінартович.

 

Нагадаємо, нещодавно кінорежисер Іван Кравчишин розповів про свій фільм «Політ золотої мушки» в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

Олеся Анастасьєва для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY