detector.media
19.06.2015 20:31
«1+1 медіа» вважає статтю в «Українській правді» порушенням журналістських норм і вимагає спростування
«1+1 медіа» вважає статтю в «Українській правді» порушенням журналістських норм і вимагає спростування

Сьогодні, 19 червня, група компаній «1+1 медіа» розповсюдила заяву, у якій вказується, що «1+1 медіа» вважає неприпустимою статтю «Фактор Наливайченко» авторства Марії Жартовської та Оксани Коваленко, яка була опублікована в «Українській правді» 17 червня. Копію заяви отримала на свою електронну пошту також «Детектор медіа».

 

«Посилаючись на певні джерела, автори видання натякають на взаємозв'язок між появою тодішнього керівника СБУ Наливайченка в ефірі "ТСН. Тиждень" і певною його телефонною розмовою з інвестором "1+1 медіа" Ігорем Коломойським», - заявляє група «1+1».

 

Нагадаємо, в статті, опублікованій в «Українській правді», журналісти, посилаючись на анонімне джерело, близьке до Президента України Петра Порошенка, повідомили про зв'язок між розмовою Валентина Наливайченка з Ігорем Коломойським і появою екс-глави СБУ в ефірі каналу «1+1». «За словами джерела УП, близького до президента, відразу після зустрічі з Порошенком Наливайченко мав розмову з близьким соратником і кумом Кличка Артуром Палатним, який переконував його не йти з СБУ. "Після цього очевидно Наливайченко телефоном поговорив з Коломойським, який пообіцяв йому підтримку, а потім був ефір на "1+1", - розповідає джерело УП», - написала «Українська правда».

 

«"1+1 медіа" нічого не відомо про факт таких переговорів, більше того, неясно, яким чином "джерела" могли отримати таку інформацію. Додамо, що про це інтерв'ю було відомо ще 11 червня 2015, а його ініціатором виступила прес-служба СБУ», - заявляє у свою чергу група «1+1 медіа».

 

«Ситуація справді непристойна. Версії "Української правди" про "договорняки" виглядають ще абсурдніше, якщо знати, як ми приймали рішення. Скільки і про що говорили з Аллою Мазур перед запрошенням Валентина Наливайченка до студії. Які версії висували самі. І, головне, знати, що спочатку думали відмовитись. Та, дізнавшись про скандал і заборону візиту до Америки, сказали його прес-службі: "Так". Ця інформація - повна журналістська містифікація», - прокоментував ситуацію Роберт Опаленик, випусковий редактор «ТСН.Тижня». 

 

Група «1+1 медіа» заявила також, що публікація статті в «Українській правді» шкодить репутації ТСН і «1+1», і вимагає спростування.

 

«"1+1 медіа" вважає що вільне трактування незв'язаних подій, які наводяться в статті "Української правди", завдає шкоди репутації каналу "1+1" і його новинній службі, зокрема. ТСН як флагман інформаційного мовлення в Україні у своїй роботі керується принципами редакційної свободи і неупередженості. Вважаємо, що вільні трактування незв'язаних подій, а також їх незбалансована, з порушенням журналістських норм, подача в статті Української правди завдає шкоди діловій репутації ТСН і "1+1 медіа", і вимагаємо спростування», - йдеться у заяві групи.

 

Після розповсюдження заяви «1+1 медіа» її текст був опублікований в «Українській правді». Крім того, видання надало пояснення щодо публікації.

 

«Як відомо, в тексті зазначалося, що "поведінка Ляшка може свідчити про одне - Наливайченко вступив в ситуативний союз не тільки з Фірташем, а і з Коломойським. Тепер Наливайченко дає інтерв'ю в ефірі телеканалу "1+1", а Корбан в своєму Facebook пише, що група депутатів "УКРОП" не підтримуватиме відставку Наливайченка". Про таку ж послідовність писали й інші видання з посиланням на співрозмовника в БПП: "За моєю інформацією, відбулася телефонна розмова з Коломойським, і, як результат - Наливайченко отримав  ефір на телеканалі бізнесмена "1+1"», - написала «Українська правда».

 

Наразі «Детектор медіа» звернулась до редакції «Української правди» за коментарем.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY