detector.media
06.06.2015 13:48
У Києві розпочав роботу «Донбас Медіа Форум»
У Києві розпочав роботу «Донбас Медіа Форум»

Сьогодні, 6 червня, розпочав роботу «Донбас Медіа Форум». Захід зібрав близько 400 представників регіональних, національних та міжнародних медіа, культурних ініціатив, громадських організацій.

 

На початку форуму учасники озвучили основні проблеми, з якими стикається журналістика в Донецькій та Луганській областях. Так, протягом 2014-2015 років тут припинили функціонувати декілька десятків загальнообласних газет та телеканалів. Зачиняються інтернет-сайти і радіостанції. Головні причини такої ситуації - захоплення редакцій озброєними сепаратистами, встановлення цензури на окупованій території, падіння доходів від рекламної діяльності.

 

Щоби подолати ці проблеми, учасники, зокрема, пропонують виробити загальні для регіональних та центральних медіа принципів висвітлення конфліктної ситуації на Сході країни, підвищувати якості публікацій та матеріалів про збройний конфлікт на Донбасі, активізувати роботу так званих «старих» донецьких журналістів, які залишили регіон після початку конфлікту.

 

Форум триватиме два дні - 6 та 7 червня. Протягом першого дня учасники обговорюватимуть медіаситуацію на Донбасі очима тамтешніх журналістів, можливості для існування незалежних ЗМІ у регіоні та підходи до висвітлення конфлікту на Сході України. Серед доповідачів - виконавчий директор Донецької ОДТРК Віктор Підлісний, редактор газети «Московський комсомолець в Донбасі» (Маріуполь) Дмитро Дурнєв, головний редактора сайту «Політика 2.0» (Луганськ) Сергій Сакадинський та інші.

 

Другий день буде присвячено темам міжнародної та внутрішньої підтримки медіа Донбасу під час кризової ситуації, міжнародному досвіду роботи ЗМІ в умовах локального збройного конфлікту та існуванні ЗМІ у вигнанні. Спікери - спеціальний кореспондент газети «Новая газета» (Москва) Павло Канигін, журналіст Dziennik Opinii (Варшава) Павел Пеньонжек, редактор сайту «Реальна газета» (Луганськ-Київ) Андрій Діхтяренко, редактор газети «Донеччина» (Донецьк-Київ) Ігор Зоц та багато інших.

 

Нагадаємо, Олексій Мацука, голова правління громадської організації «Донецький інститут інформації», раніше заявляв, що одне із завдань форуму - домовитися про створення журналістської мережі - як на контрольованих Україною територіях Донбасу, так і на окупованих. Така мережа має допомогти мешканцям Донбасу отримувати правдиву інформацію про події, що відбуваються у їхньому регіоні.

 

Також він пропонує створити єдиний сервер даних з архівами видань Донбасу, що дозволить зберегти для історії їхні публікації, а також поновить трансляцію знань від досвідчених журналістів до їхніх молодих колег.

 

«Донбас Медіа Форум» організовано ГО «Донецький інститут інформації» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Партнер заходу - Донецький прес-клуб.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY