detector.media
25.05.2015 12:39
Журналісти ТСН зняли документальний фільм «Повернутися додому» про дітей із зони АТО
Журналісти ТСН зняли документальний фільм «Повернутися додому» про дітей із зони АТО

28 травня відбудеться презентація нової документальної стрічки виробництва Телевізійної служби новин (ТСН) каналу  «1+1», що приурочена до Міжнародного дня захисту дітей. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Автор фільму - кореспондент програми «ТСН Тиждень» Станіслав Ясинський.

 

Сюжет фільму розгортається у фронтових та прифронтових містах і розповідає історії трьох дітей, життя яких змінила війна, перетворившись на буденність. Разом з оператором Андрієм Ветошкіним журналіст вів зйомки у Новоайдарі (Луганська область), Маріуполі та Пісках (Донецька область) протягом двох місяців.

 

«Це одна з найстрашніших речей на війні - діти, для яких вона стала нормою. Там, де дорослі ламаються і божеволіють, діти продовжують жити, носячи рани в собі. Вони ще не знають днів тижня, але по звуку пострілів можуть визначити, куди потрапить снаряд. Вони тижнями сидять у підвалах, бачать руїни на місцях своїх будинків і трагедії в долях батьків. Але вони звикають до всього. Для цих малюків війна - не головна подія життя, а всього лише похмурий фон», - розповів автор фільму Станіслав Ясинський.

 

Під час зйомок автори декілька разів потрапляли під обстріли та фактично побували на передовій лінії вогню. Вони дізналися страхітливі подробиці з життя дітей, разом з ними переживаючи жахливі спогади, що їх переслідують.

 

«Діти війни - одна з найгостріших тем на сьогоднішній день, і не можна просто закрити на неї очі. «Повернутися додому» - не звичайне документальне кіно, це, перш за все, спроба привернути увагу громадськості та влади до проблем цих дітей, адже їх тисячі», - зауважив Сергій Попов, директор департаменту новин 1+1.

 

Фільм «Повернутися додому» продовжиться циклом сюжетів про дітей війни у вечірніх випусках ТСН з 1 по 7 червня.

 

Стрічку можна буде переглянути на сайті tsn.ua з 1 червня, а також у кінотеатрі «Ліра» з 5 червня.

 

Нагадаємо, журналісти ТСН зняли документальний фільм про життя бійців АТО «Щастя. Далі нікуди». Вони зустріли Новий рік на передовій, де знімали вояків у місті Щастя на Луганщині.  Авторами ідеї фільму «Щастя. Далі нікуди» стали журналісти Станіслав Ясинський і Олексій Бобровников. Фільмували матеріал Станіслав Ясинський та Андрій Романюк.  Наразі фільм можна переглянути онлайн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY